Primarul din Slatina, retinut in dosarul in care Darius Valcov e urmarit penal (Video)

Sambata, 14 Martie 2015, ora 10:58

   

Primarul din Slatina, retinut in dosarul in care Darius Valcov e urmarit penal (Video)
Primarul orasului Slatina, Prina Minel Florin, a fost retinut pentru 24 de ore, in dosarul in care ministrul de Finante, Darius Valcov, este urmarit penal pentru luare de mita.

Edilul este acuzat de savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, se arata intr-un comunicat DNA.

A fost retinut si omul de afaceri Susala Lucian Petrut, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la infractiunea de trafic de influenta, evaziune fiscala si spalare de bani.

Fata de inculpatii Timofte Petrica Bogdan si Tomescu Constantin Cristian, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 zile, incepand cu data de 14 martie, cu privire la savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la infractiunea de trafic de influenta, evaziune fiscala si spalare de bani.

Ministrul Finantelor Darius Valcov, urmarit penal pentru spaga de 2 milioane de euroPotrivit DNA, in cursul anului 2009, administratorul unei societati comerciale l-a contactat pe Darius Valcov, in calitate de primar al municipiului Slatina, judetul Olt, caruia i-a propus, ca in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante, in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara T.V.A.), conform contractelor de executie a respectivelor lucrari.

In cadrul proiectului "Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Olt", al carui beneficiar final este SC Compania De Apa Olt SA, au fost incheiate contractele "Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in orasele Scornicesti si Potcoava", "Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in municipiul Slatina" si "Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in orasele Draganesti-Olt si Piatra-Olt".

Valcov a primit mita 2 milioane de euro

Cu ocazia derularii procedurilor de licitatie membrii comisiei au procedat, la indemnul lui Darius Valcov, in mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor conditii de eligibilitate in scopul favorizarii firmei omului de afaceri, precizeaza DNA.

In urma acceptarii propunerii facute, firma omului de afaceri a castigat licitatiile organizate in cadrul proiectului "Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Olt", avand ca obiect semnarea contractelor cu Compania De Apa Olt pentru mai multe lucrari.

Administratorul societatii si Darius Valcov au stabilit de comun acord, ca banii sa fie remisi primarului, in numerar, in lei si numai la sediul firmei.

Astfel, in baza acestei intelegeri, incepand cu luna decembrie 2010, suspectul Valcov Bogdan Darius s-a prezentat periodic la sediul firmei omului de afaceri, unde a primit de la acesta bani, remiterea fiind realizata ori de cate ori contractantul Compania De Apa Olt efectua plati in contul societatii, spun procurorii.

Incepand cu jumatatea anului 2012, din cauza unor probleme financiare existente in cadrul firmei sale, administratorul nu a mai putut face platile catre Valcov.

In acest context, Valcov l-a pus in legatura pe omul de afaceri cu Prina Minel-Florin, la vremea respectiva viceprimar al municipiului Slatina, care, avand cunostinta de intelegerea frauduloasa dintre cei doi, a hotarat ca diferentele de bani neonorate sa fie platite catre o firma, prin incheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fara ca aceasta societate sa presteze vreun serviciu in virtutea contractelor special incheiate in acest sens.

De aici, transferul banilor a fost realizat cu sprijinul si prin intermediul inculpatilor Susala Lucian Petrut, Timofte Petre-Bogdan, Tomescu Constantin Cristian si a altui om de afaceri, persoane de incredere din anturajul primarului si viceprimarului municipiului Slatina, administratori ai unor societati comerciale, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive, pentru a disimula provenienta si destinatia reala a sumelor de bani, se arata in comunicatul DNA.

Contractele incheiate intre aceste firme, precum si facturile emise in baza acestor contracte erau fictive.

Din materialul probator administrat in cauza a rezultat ca urmare a intelegerii cu omul de afaceri, Darius Valcov a primit, in perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme.

I.O.

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4682 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MosGerila
rank 5
Primarul din Slatina retinut in dosarul lui Darius Valcov?Da' de ce?
Valcov nu are familie, nu are si el prieteni in cabinet? Astia ar trebui poate umflati cu Valcov, nu primarul din Slatina.
De altfel, dr Fonta si-a manifestat dorinta de a continua sa fie alaturi de Valcov, oriunde ar fi!
Sa le ajute Dumnezeu si domnul judecator de la DNA :)))
tudorion46
rank 5
si eu care credeam ca numai in Sectorul 5 al capiatlei
se practica parandaratul de 20%, cand colo iata ca si la Slatina e tot asa!
Bravo domnule Darius!
Insa cu Prina Minel Florinel ce-ai avut de l-ai cooptat si pe el in...mocirla asta?Doar era un cetatean imaculat....chiar daca in 2012 a fost condamnat la 4 ani de inchisoare- bineinteles cu suspendare - , si interzicerea dreptului de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.Printr-o manarie, tipica lumii voastre politice, a participat la alegerile din februarie 2013 si a castigat votul cetatenilor pentru functia de primar al Slatinei. Ca si cand n-ar fi fost de ajuns ca a fost implicat in atribuirea a 18 contracte de lucrari publice, care i-au atras pedeapsa de care vorbim, cetatenii il vor musai in fruntea lor!
Pai se poate dl.Darius?!
Si dv , dlor de la DNA, ce aveti cu un asa om sa-i terfeliti ...imaginea?
John the true
rank 5
Lupi PSD pasznici la stana ! Ingrozitor ce coruptie generalizata !
PSD ,partid de sarlatani.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor