Primarul PNL din Targu Mures, audiat la DNA - Update

Joi, 26 Martie 2015, ora 13:28
3584 citiri
Primarul PNL din Targu Mures, audiat la DNA - Update

Primarul PNL al municipiului Targu Mures, Dorin Florea, este audiat joi la sediul din oras al Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit unor surse citate de Radio Romania Targu Mures, edilul ar fi audiat in legatura cu finantarea unor cluburi sportive din oras din bugetul local.

Update - Dorin Florea a facut ulterior precizari cu privire la audierea sa la DNA, aratand ca a mers acolo in calitate de suspect, potrivit Stiripesurse.ro: "Am fost chemat la DNA pentru o clarificare in calitate de suspect, am inteles, fata de o hotarare de consiliu local in ceea ce inseamna sprijinirea sportului si, in mod particular, relatia pe care o are Primaria cu clubul de fotbal".

De asemenea, se pare ca si consilieri locali si membri din conducerile unor cluburi sportive din oras, finantate de la bugetul local, ar fi fost audiati saptamana trecuta de procurorii DNA.

"Nu am ce sa va declar decat sa cred ca intr-adevar sunt mult mai in cunostinta de cauza acum si bineinteles cand vor fi audiati si consilierii locali, in totalitate, cat si tot aparatul tehnic si juridic al Primariei. Sper ca lucrurile sa se rezolve", a mai spus edilul.

Printre cluburile sportive din localitate se numara si echipa de fotbal ASA Targu Mures, aflata pe locul 2 in clasamentul Ligii 1.

In varsta de 58 de ani, Dorin Florea este medic primar in chirurgie cardiovasculara. Este primar al municipiului din anul 2000 si este fost prim-vicepresedinte PDL.

Kelemen Hunor, dat in judecata de un lider PNL

Primarul a fost implicat recent intr-un conflict cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, pe care a spus ca il va da in judecata pentru declaratii facute dupa ce deputatul a fost fluierat la mitingul din 15 martie de la Sfantu Gheorghe.

Presedintele UDMR a fost huiduit la manifestatiile cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni din Sfantu Gheorghe, Kelemen Hunor catalogandu-l pe Dorin Florea drept "sonat", nemultumit ca acesta a interzis orice fel de manifestatie in Targu Mures.

Plangere penala pentru primarul din Tg Mures: Nu a lasat secuii sa protesteze

Anterior, pe 10 martie, presedintele Consiliului National Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a anuntat depunerea unei plangeri penale pentru abuz in serviciu impotriva primarului Dorin Florea, din cauza interzicerii organizarii unui mars al secuilor, ca urmare a violentelor de la evenimentul de anul trecut.

F.N.

Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: Ziare.com