Primul procuror care si-a anuntat candidatura la sefia DNA

Luni, 23 Iulie 2018, ora 10:40
7130 citiri
Primul procuror care si-a anuntat candidatura la sefia DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Florentina Mirica este primul procuror care si-ar fi anuntat candidatura pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, informeaza televiziunile de stiri.

Potrivit Digi24, Mirica ar fi ajuns la Ministerul Justitiei, luni dimineata, in jur de ora 10:00, a stat aici cateva minute, apoi a urcat intr-o masina si s-ar fi dus la sediul DNA.

Florentina Mirica lucreaza de ani buni la DNA si a anchetat dosare grele, printre care cel al lui Gabriel Oprea (referitor la masina de lux), dar si cel al fostului sef al DGIPI, Petre Toba.

Amintim ca astazi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru postul de procuror-sef al DNA, iar pana acum doar Florentina Mirica si-ar fi depus candidatura.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a facut luni dimineata un apel la procurori sa se inscrie in cursa pentru sefia DNA.

Toader a subliniat ca cel care se va angaja la aceasta functie va avea o responsabilitate importanta, anume reorganizarea DNA, in functie de cerintele noilor legi ale Justitiei, care au trecut de Parlament, una fiind deja promulgata de presedinte, in ciuda avertismentelor Comisiei de la Venetia.

Iata aici mai multe detalii - Toader face apel la procurori sa se inscrie la concursul pentru sefia DNA: Unii cred ca numirea se face prin troc

Amintim ca Ministerul Justitiei organizeaza, in perioada 09 - 30.07.2018, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii pot depune cereri de inscriere, pentru functia de conducere vacanta, pana la data de 23.07.2018 (inclusiv), la Directia resurse umane din cadrul Ministerului Justitiei.

Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviurilor se va afisa la sediul MJ si se va publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 24 iulie, participantii urmand a sustine, in perioada 25-27 iulie, un interviu cu ministrul Tudorel Toader. Rezultatul final se va afisa in data de 30 iulie.

Concursul a fost organizat dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din functia de procuror-sef a DNA a Laurei Codruta Kovesi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#inscriere concurs sefie DNA, #Florentina Mirica candidat sefie DNA , #DNA