Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Printesa Lia discuta direct cu Dan Andronic despre retrocedari (Interceptari)

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 16:46
5695 citiri
Printesa Lia discuta direct cu Dan Andronic despre retrocedari (Interceptari)
Foto: site Paul al Romaniei

Printesa Lia i-a vorbit jurnalistului Dan Andronic despre necesitatea gasirii unui "om potrivit" pentru a avea succes in demersurile de recuperare a bunurilor revendicate, potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut sambata arestarea preventiva a printului Paul in dosarul privind retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa.

Afirmatia este facuta intr-o convorbire pe care cei doi au avut-o in anul 2011, ceea ce, potrivit procurorilor, demonstreaza ca discutiile intre cumparatorul de influenta si ceilalti membri ai grupului infractional nu s-au purtat doar prin intermediul lui Remus Truica, ci si direct:

"doamna: Buna dimineata! Bine. Deoarece timpul trece repede, am avea vreo posibilitate ca azi sa-ti dau originalele si sa vorbim despre... sau tu stii cel mai bine ce sa faci pentru a gasi pe cineva despre care a zis partenerul ca avem nevoie imediat.

Andronic: Azi... de la 12:00 am o multime de intalniri, dar... i le poti da lui Marius... Marius...

doamna: Este atat de important! Este atat sa important sa ajungem la omul potrivit si sa...

Andronic: Sa-mi trimiti lucrurile...

doamna: Prefer sa ti le dau tie, personal. Acestea sunt originale. Ai vrut sa vezi originalele si atunci ti le dau.

Andronic: Da... Ok.

doamna: Si vreau sa stiu ca incepi sa te ocupi sa il gasesti pe acest tip si noi putem sa ajutam ca sa-l pregatim!

Andronic: Ok, dar nu pot sa-ti dau raspunsul azi in legatura cu toate aspectele. Mai intai, trebuie sa vad si apoi sa incerc sa gasesc tipul".

Tot in anul 2011, anchetatorii au interceptat un mesaj transmis lui Dan Andronic de printul Paul: "Am vorbit cu Robert. Va avea loc o intalnire cu partenerul maine. Poti sa vii sau pot sa te vad inainte sa plecam".

Potrivit procurorilor, atragerea lui Andronic in grupul infractional a fost decisa de Remus Truica pentru a-l convinge pe printul Paul ca recuperarea bunurilor revendicate ar putea fi facilitata de presiunile exercitate prin mass-media, dar si de relatiile la nivel inalt pe care le avea jurnalistul.

"Pentru ca imaginea publica conteaza foarte mult pentru print, membrii grupului, in special inculpatul Remus Truica, intuind o cale pentru a obtine mai mult de la inculpatul Paul Al Romaniei, in anul 2007 i-a fost prezentat acestuia inculpatul Andronic Dan, ca o persoana influenta in lumea media, dar si in lumea politica, fiind consultant responsabil de campania electorala a primului ministru.

A fost folosit in cadrul grupului pentru a-i da printului Paul convingerea ca reusita demersului se va datora si presiunii media exercitata prin intermediul publicatiilor coordonate de acesta. De asemenea, a contribuit la intarirea convingerii printului Paul in influenta reala a grupului la nivel politic cel mai inalt in statul roman, prietenia lui Andronic cu primul ministru fiind de notorietate", se arata in referat.

DNA: Printul Paul stia tot ce facea grupul infractional Truica-Andronic in favoarea sa (Interceptari)

Procurorii DNA au dispus vineri retinerea printului Paul si luarea masurii controlului judiciar fata de presedintele Academiei de Stiinte Agricole din Romania, Gheorghe Sin, in dosarul privind retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa.

Printul Paul este acuzat de cumparare de influenta, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave, fiind prezentat sambata Curtii de Apel Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Judecatorii au respins cererea DNA si au decis ca printul Paul sa fie cercetat in arest la domiciliu, decizia nefiind insa definitiva.

Printul Paul, in arest la domiciliu in dosarul Truica-Andronic

Gheorghe Sin, la data faptelor secretar general al Academiei de Stiinte Agricole din Romania, in prezent presedinte al aceleiasi institutii, este acuzat de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave.

DNA arata ca, din 2006, printul Paul i-a promis lui Remus Truica si asociatilor lui din grupul infractional (intre care Robert Rosu, Marius Marcovici, Lucian Mateescu, Dan Andronic) o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/ retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete din tara sau asupra judecatorilor, urmand a se reusi, in mod injust, obtinerea bunurilor revendicate si punerea in posesia lor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Paul Lia Andronic DNA, #Paul Lia stenograma Andronic Truica , #DNA