Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Procurorul sef Betelie, judecat alaturi de un secretar de primarie si de un vicepresedinte PNL Ilfov

Marti, 20 Martie 2012, ora 21:43
1775 citiri
Procurorul sef Betelie, judecat alaturi de un secretar de primarie si de un vicepresedinte PNL Ilfov

Fostul procuror sef al Parchetului Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti, Mihai Betelie, a fost deferit justitiei, marti, de procurorii anticoruptie, alaturi de un avocat bucurestean, de secretarul Primariei sectorului 1 Bucuresti si de vicepresedintele PNL Ilfov.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Mihai Betelie, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti (suspendat din functie incepand cu data de 19 inauarie 2012), pentru efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia detinuta, in scopul obtinerii de foloase necuvenite; instigare la infractiunea de folosire a influentei sau a autoritatii de catre o persoana cu functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; santaj in legatura directa cu o infractiune de coruptie; fals intelectual in conditiile participatiei improprii si in legatura directa cu o infractiune de coruptie; fals in inscrisuri sub semnatura privata; fals in declaratii.

De asemenea, a fost trimis in judecata secretarul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, Bogdan Nicolae Grigorescu, in stare de arest preventiv, pentru efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia detinuta, in scopul obtinerii de foloase necuvenite; santaj in legatura directa cu o infractiune de coruptie.

Au mai fost deferiti justitiei, in stare de libertate, Hubert Petru Stefan Thuma, vicepresedinte al Partidului National Liberal - Filiala Ilfov, pentru folosire a influentei sau a autoritatii de catre o persoana cu functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si Gheorghe Marin Dobre, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, pentru fals intelectual in conditiile participatiei improprii si in legatura directa cu o infractiune de coruptie.

Potrivit rechizitoriului DNA, in perioada iulie 2011 - ianuarie 2012, inculpatii Betelie Mihai, in calitate de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti si Grigorescu Bogdan-Nicolae, secretar al Primariei Sectorului 1 Bucuresti, au efectuat prin persoane interpuse activitati de comert si au participat la administrarea SC Enviroservice SRL Bucuresti in scopul obtinerii unor foloase materiale necuvenite.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#procuror Mihai Betelie trimis judecata, #procuror Bucuresti DNA , #DNA
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Sa traiasca Betelie ca nu stiu ce a facut,