Ziare.com

Reactii din PSD la dosarul DNA care le vizeaza pe Shhaideh si Plumb: Discutam luni. Nu a fugit nimeni cu lacul. Tinta este Liviu Dragnea

Sambata, 23 Septembrie 2017, ora 14:03

   

Reactii din PSD la dosarul DNA care le vizeaza pe Shhaideh si Plumb: Discutam luni. Nu a fugit nimeni cu lacul. Tinta este Liviu Dragnea
Conducerea PSD va discuta luni, in Biroul Permanent, despre cazul vicepremierului Sevil Shhaideh si ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a afirmat, la RFI, presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, citat de News.ro.

El a mai spus ca Shhaideh si Plumb sunt "doi ministri foarte buni, cu experienta vasta", declarandu-se convins ca actele normative vizate de ancheta DNA au fost "intocmite corect".

"Privim cu ingrijorare. Luni vom avea o discutie la partid, in cadrul Biroului Permanent, in care vom analiza cu atentie absolut toate datele", a spus Niculae Badalau.

Intrebat daca s-ar impune demisia celor doi ministri, Badalau a spus ca decizia este una politica si se va lua in cadrul Biroului Permanent. "Vom avea toate datele, deocamdata n-avem toate datele si in urma unei discutii, pentru ca suntem un partid democratic, vom lua decizia", a declarat Badalau.

Liderul PSD a mai spus ca si vicepremierul Sevil Shhaideh, si ministrul Rovana Plumb sunt "niste oameni, niste ministri extrem de seriosi, cu putere de munca si care au facut extrem de multe lucruri bune".

"Da, exista decizia, dar in acelasi timp, asa cum le cunosc eu si pe doamna ministru Plumb, si pe doamna vicepremier Shhaideh, sunt niste oameni, niste ministri extrem de seriosi, cu putere de munca si care au facut extrem de multe lucruri bune. Asta-i si cauza pentru care ma mira aceasta actiune, am ramas total surprins, fiind unul din ministrii cei mai buni ai Cabinetului, cu o experienta indelungata.

Nu uitati ca doamna Plumb e la al treilea mandat de ministru, daca nu ma insel, doamna Shhaideh la al doilea mandat, secretar de stat, ministru in Guvernul Grindeanu, ministru in Guvernul Tudose, deci cu o experienta vasta. Asta-i si cauza pentru care am indoieli vizavi de un act administrativ, pentru ca am inteles ca despre asta-i vorba, ca ar fi facut greseli pe un act administrativ", a spus Niculae Badalau, intrebat, de asemenea, daca exista si varianta ca PSD sa le recomande celor doua sa ia o anumita decizie?

Potrivit News.ro, el a mai spus ca "discutia" este pe doua acte administrative intocmite acum patru ani si s-a declarat convins ca Sevil Shhaideh si Rovana Plumb "au respectat procedurile corecte".

"La experienta danselor, eu sunt convins ca au avut motivare si au respectat procedurile corecte, pentru ca sunt doi ministri foarte buni, cu experienta vasta. Nu cred ca cineva s-a hazardat intr-un act administrativ, intr-o Hotarare de Guvern, sa o dea total in contradictie cu legea. (...) Eu nu pot sa spun daca sunt vinovate sau nevinovate, dar, tinand cont de experienta danselor, am convingerea ca dansele n-au intocmit... daca era un ministru la primul mandat, care n-avea experienta, gandeam, dar tinand cont de experienta danselor, sunt convins ca documentele au fost intocmite corect. E parerea mea. Acum, nimeni nu poate sa spuna vinovat sau nevinovat, decat un judecator", a adaugat liderul PSD, la RFI.

Vasilescu: Tinta este Liviu Dragnea

De asemenea, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, vineri seara, referitor la inceperea urmaririi penale pe numele lui Sevil Shhaideh si al Rovanei Plumb ca acestea nu ar trebui sa demisioneze, precizand ca "tinta este Liviu Dragnea".

"Din punct de vedere legal, nu exista niciun fel de hotarare de Guvern ca se adopta transferuri de proprietate intre administratii. Mai mult decat atat, nu s-a instrainat aceasta proprietate, adica ea a ramas tot a statului. Este in patrimoniului Consiliului Judetean, nu a fugit nimeni cu lacul, nu l-a mutat de acolo, nu l-a dat altcuiva. (...) Bineinteles ca tinta este Liviu Dragnea. Cand vrei sa lovesti intr-o structura, lovesti la cap ca sa poti sa o distrugi", a spus Vasilescu, vineri, la RTV, citata de Mediafax.

Intrebata despre intentia Rovanei Plumb si a lui Sevil Shhaideh de a demisiona, sursa citata a spus ca, de fapt, asta se urmareste.

"Nu stiu (daca vor demisiona - n.red.), dar sper ca n-o vor face, pentru ca asta se urmareste", a mai spus Vasilescu.

Cum au trecut parti din Insula Belina si Bratul Pavel de la stat in administrare privata via CJ Teleorman

Vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusa sub urmarire penala pentru abuz in serviciu de catre procurorii DNA in dosarul "Insula Belina", a anuntat, vineri, Directia Nationala Anticoruptie.

Procurorii DNA au extins urmarirea penale fata de Sevil Shhaideh, fost secretar de stat in cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (M.D.R.A.P.), Ionela Stoian, director in cadrul M.D.R.A.P, Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal in cadrul Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Alexandria, Rodica Gusa, asistent-registrator in cadrul Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Alexandria, Anduta Alexandrina Diaconu, registrator-sef in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Teleorman.

Infractiunile de care acestia sunt acuzati sunt abuz in serviciu si, respectiv, complicitate la abuz in serviciu.

Procurorii DNA sustin ca in 2013, parti din Insula Belina si Bratul Pavel, cu suprafata de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare, situate in albia minora a Dunarii, au fost trecute ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private.

Pentru realizarea acestui transfer de proprietate, au fost adoptate hotararea de guvern 943/2013 si hotararea de guvern 858/2013, acte prin care, potrivit DNA, au fost incalcate prevederi din Constitutie, Legea apelor 107/1996, Legea 213/1998 privind bunurile proprietate publica, O.U.G. 107/2002 privind infiintarea Administratiei Nationale "Apele Romane", Legea 115/1999 a responsabilitatii ministeriale si Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa.

Totodata, au fost facute notari in cartile funciare ale celor doua imobile, respectiv insula Belina si bratul Pavel, pentru a ascunde titularul dreptului de inchiriere si pentru a facilita adoptarea hotararilor de guvern, fiind incalcat astfel Codul Civil.

"In sustinerea acestor demersuri, persoane cu functii de decizie din Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, precum si din Oficiul de Cadastru Teleorman, Biroul de Cadastru Alexandria, Administratia Nationala "Apele Romane" si Consiliul Judetean Teleorman au servit intereselor unei societati particulare, incalcand dispozitii prevazute in mai multe legi", arata DNA intr-un comunicat de presa.

Concret, sustin procurorii, pentru ca sunt situatein albia minora a Dunarii, Insula Belina si Bratul Pavel fac parte din domeniul public al statului si, prin urmare, nu puteau fi trecute in proprietatea vreunui consiliu judetean prin hotarare de guvern, ci doar prin lege.

Cu toate acestea, pe 26 iulie 2013, Consiliul Judetean Teleorman a inaintat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (M.D.R.A.P) o nota de fundamentare pentru trecerea acestora din administrarea Ministerului Mediului - Administratia Nationala "APELE ROMANE" in proprietatea publica a judetului Teleorman si administrarea Consiliului Judetean Teleorman. Pretextul a fost realizarea complexului turistic, sportiv si de agrement "Dunare-Belina-Seaca".

La primul proiect de hotarare de guvern, doua ministere implicate in avizare, Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor Publice, au atras atentia ca scoaterea din domeniul statului si din administrarea "Apelor Romane" a celor doua obiective nu poate fi facuta decat prin lege, nu prin hotarare de guvern.

Astfel, trebuia creata aparenta ca Insula Belina si Bratul Pavel nu ar face parte dintre bunurile din domeniul public al statului aflate in administrarea "Apelor Romane", pentru ca transferul dreptului de proprietate sa se poata realiza prin hotarare de guvern.

"In sedinta de guvern din data de 6 noiembrie 2013, s-a adoptat H.G. 858/2013 prin care se modificau codurile de clasificatie ale Insulei Belina si Bratului Pavel, in sensul ca, pe hartie, se elimina apartenenta acestora la bazinul hidrografic al Dunarii, creand aparenta ca trecerea lor in proprietatea si administrarea Consiliului Judetean Teleorman nu mai impune adoptarea unei legi, ci este posibila doar printr-o hotarare de guvern. Modalitatea de adoptare a H.G. 858/2013, act cu caracter normativ, s-a abatut de la prescriptiile normelor legislative, inclusiv prin aceea ca proiectul de hotarare nu a avut, la momentul adoptarii, avizele Ministerului Justitiei si al Ministerului Finantelor Publice", mai arata DNA.

Procurorii spun ca Rovana Plumb, pe atunci ministru al Mediului, a fost cea care a initiat si a promovat ilegal hotararea de guvern 858/2013, proces care a durat numai 17 ore.

Ulterior, pe 27 noiembrie 2013, hotararea de guvern prin care Insula Belina si Bratul Pavel au fost trecute din domeniul public al statului in administrarea Consiliului Judetean Teleorman a fost adoptata.

Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei au semnalat incalcarea flagranta a legii

DNA transmite ca adoptarea hotararii de guvern s-a putut face in conditiile in care, in calitate de secretar de stat in cadrul M.D.R.A.P, Sevil Shhaideh si-a insusit continutul notei de fundamentare si a proiectului de hotarare de guvern, a initiat si a promovat H.G. 943/2013 prin care se consfintea transferul, cu incalcarea flagranta a dispozitiilor legale, aspect semnalat in repetate randuri de catre Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei.

Procurorii DNA o acuza in acest dosar si pe Ionela Vasile Stoian, director la M.D.R.A.P. -Directia Juridica, Relatia cu Parlamentul si Relatii Internationale, ca a sprijinit intreg demersul prin faptul ca nu a intocmit note referitoare la observatiile pe care le-au facut cele doua ministere avizatoare, respectiv ministerul Justitiei si cel al Finantelor Publice.

De mentionat ca, anterior acestor demersuri, suprafete din Insula Belina si Bratul Pavel fusesera inchiriate prin contracte unei firme private.

"Pentru a nu atrage atentia administratiei publice centrale cu privire la existenta unor interese ale acelei firme private referitor la insula Belina si bratul Pavel, s-a dorit obtinerea unor extrase de carte funciara curate, in care sa nu apara contractele de inchiriere avand ca parti Administratia Apele Romane si aceasta societate comerciala. Astfel, sub pretextul indreptarii unei erori materiale, suspectele Gheorghiu Mariana Sanda cu complicitatea suspectelor Gusa Rodica si Diaconu Alexandrina Anduta, in calitate de registratori, cu incalcarea legii, respectiv a unor prevederi din Codul civil, au actionat astfel incat sa fie radiate notarile privind incheierea contractelor de inchiriere cu acea firma privata", potrivit sursei citate.

DNA spune ca, astfel, a fost prejudiciat statului roman, dar si A.N.A.R.

Procurorii mai semnaleaza ca in forma finala a HG 943/2013, s-a renuntat la exprimarea "pentru realizarea Complexului, turistic, sportiv si de agrement "Dunare-Belina-Seaca", adica motivul initial invocat pentru trecerea catre Consiliul Judetean Teleorman a celor doua obiective, aparand in schimb sintagma mai generala "in vederea reabilitarii si valorificarii cadrului natural al zonei Dunarii - Belina -Bratul Pavel".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4717 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
41 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tinta e raufacatorul. Daca e Dragnea ,cu atat mai rusinos pentru el

A tarat in afacerile lui murdare si in tribunal, coloegi de partid si alti subalterni.

 

"Nu a fugit nimeni cu lacul"

Da,nu a fugit.
E exploatat la pret de nimic de niste pretini privati.
Reteta e tipica pentru toata Romania.
Halci intregi din tara au fost furate de la stat de catre privati prin retrocedari ilegale.
Marii lideri ai Ciumei Rosii se fac ca nu inteleg motivele cercetarilor penale ale DNA.
Daca nu ar fi cercetarea peste cativa ani si domeniul Belina intra in marele Domeniu al Sultanului de Pesede!!!

 

Justiția independentă (sic!) ...

Dacă acea "băltoagă" era dată in aceleași condiții celor de la OMV și nu CJ Teleorman, DNA-ul făcea aceeași treabă, nu?!?😊😊😊

 

Hai cu Revolutia ... Manelisti !!

Balat aici ...balata acolo...
Problema e TELdrum ....Manelistilor .
PSD-isti lui Peste Prajit!

"Nu a fugit nimeni cu lacul"

Așa ziceau și fanarioții,
"că doar nu vă vindem pămanturile sau apele, doar vă luam și pielea de pe voi..."
Halal replică, numa' mintea creață a Mulguței putea scoate asa ceva.
Asta apropo de "nu ne vindem țara".
Uite ăștia 'vinde' țara... Pe nimic...!!!

Niculae Bălălău, bătăusul, indrăzneste sa se exprime in legatură cu

... cele două suspecte? In ce au "experienta vasta", in a fura, a minti, a manipula? De asta turcoaica s-a vrut in guvern? De asta R Plumb l-a tradat pe Ponta? Pentru infractorul Dragnea? Iata cine sunt PSD-istii, iata cine ne fac nouă legi și ne drămuiesc painea zilnică. De necrezut la ce se pretează. Mai rele decat bărbații cele două PSD-iste.

@magdalenaferu

stimata doamna, bati campii... da' ii bati, macar, hotarata. fapta penala e modul in care u transferat terenul si smenuit actele ca sa nu apara insula in bazinul Dunarii, sa treaca la apele de interior si sa poata fi transferata consilului judetean. daca procurorii dovedesc ca toate astea au fost facute cu rea vointa, aia de au facut-, sunt in belea. daca dovedesc ca totul a fost facut pt a favoriza teldrum, intra si aia in belea. la sfarsit, mai trebuie si niste judecatori care sa dea o sentinta. cam asa e treaba cu justitia. in rest... conflict constutional exista numai in capul tau. faptul ca o ancheteaza pe sluga lui dragnea, nu inseamna blocarea activitati... sau ce alte aberatii mai torni acolo. dar stai linistita... te poti antreba la facut chiftele si sa le livrezi pe geam... ca cei mici de la cadastru ii vor turna cum au facut-o si cele doua tip de la protectia copilului.

DNA cerceteaza fapta.

Daca e conform legii, e ok. Daca nu, ia la intrebari pe cei care au semnat actele cu pricina. Ce e greu de inteles aici?
Si, demersul DNA e pornit in urma unei sesizari facuta, poate, de cei apropiati lui dragnea.
Numai intr-un stat mafiot, asa cum il doriti voi, DNA s-ar face ca ploua atunci cand faptele sunt comise de conducatorii natiei. Asa a fost pe vremuri... Acum nu mai e asa, din fericire.
In mintea voastra, DNA ar trebui sa ancheteze numai pe opozanti.
Iar daca opozantii astia fac cardasie cu dragnea, DNA trebuie sa se opreasca. Chiar sa-i dea si un premiu acelui coate-goale (vezi tariceanu).

Fapta nu exista, HG e legala si cine crede ca nu

o ataca in contencios administrativ.
Intr-un stat de drept - autoritatile si institutiile publice au atributiile lor constitutionale si legale.
Nu se ocupa DNA de toate , ca ar fi un stat totalitar!
Actele administrative se contesta in contencios administrativ!
Prim Ministrul Tudose trebuie , daca are onoare si daca respecta Constitutia Romaniei , sa sesizeze CCR in privinta unui conflict constitutional intre Ministerul Public si Guvern.
De asemenea , CSM - daca respecta Constitutia Romaniei are obligatia sa sesizeze CCR in privinta unui conflict constitutional intre instantele de contencios administrativ si DNA.
DNA mai lipseste sa si boteze copiii in tara asta si sa moseasca , in rest -uzurpeaza atributiile tuturor autoritatilor !
Tot Teldrum avea inchiriat cand era luciul de apa la Guvern , tot Teldrum il are inchiriat si de la Consiliul Judetean.
Perjudiciu 0, fapta nu exista, DNA nu are competenta.
Daca era in judetul Cluj , felicitati aceasta actiune de parteneriat public-privat.

Aiurezi

Magdalenaferu ! Aiurezi !
Faptele sunt simple : in 2013, la inițiativa vicepremierului Liviu Dragnea, susținut de miniștrii Lucia Varga și Rovana Plumb, a fost emisă o hotărare de guvern prin care Apele Romane transferau către CJ Teleorman un teren de aproximativ 80 de hectare pe malul Dunării.
Era chiar locul preferat de pescuit al lui Liviu Dragnea.
Mai magdalenaferu ! Tu chiar crezi ca in Grupul Mafiot PSD nu stie capul ce fac mainile ????
Lasand la o parte aspectele legislative, tie, magdalenaferu, bunul simt ce-ti spune ?

 

Baltoaga

Estimarea baltoagei este de 70mil€. Trecerea a fost făcută implicand 7 persoane cu funcții importante. N-a fost o simpla eroare cii creerea unui grup mafiotic psdist. Este doar inceputul anchetelor, mai exista 3 dosare. Cu același grup.

@Gile Mie imi spune ca CSM si Guvernul trebuie sa

sesizeze CCR de urgenta pentru ca e un conflict de natura constitutionala in care Ministerul Public isi aroga competente care nu ii revin constitutional , pe care le uzurpeaza de la alte autoritati publice si care blocheaza activitatea acestora si aduce un enorm prejudiciu tarii.
Si imi mai spune ca luciul de apa a fost inchiriat la Teldrum si inainte , si dupa ce a trecut la Consiliul judetean , iar daca nu ar fi fost Consiliul judetean Teleroman , i-am fi felicitat ca iau banii de chirie si nu construiesc telescaune fara scaune pe bani multi , cum a facut atatia altii.

Incredibil !

Cineva a vrut sa mearga la pescuit pe Belina.Cum sa apropiat o echipa de haidamaci inarmati cu bastoane,spray-uri paralizante,scl la oprit.

-Proprietate Privata!!!

La fel ca in Brazilia unde nici cu elicopterul nu te poti apropia de Plantatiile de Cocosi ca aborigenii trag cu arcurile si arunca cu bumerangul in intrusi!!!
Sunt filmulete pe net.

Blegosule @ cine are nevoie de lecti de la tine??

Da sunt vro 2 marinati handroizi sau patrule....
Oameni normali si cu scaun la cap nu vor sa auda ce invarti tu zilnic -Aberatii peste Aberati cu o nota "parfumata" de la Porkaria lui Dorel!!
Daca vrei sa fi interesant......explica-te de ce ti partea
LOSERILOR din PSD???
Lectii poti sa dai la Puradei tai acasa !

 

Ecosistemul

'Nu a fugit nimeni cu lacul', DAR ecosistemul se poate distruge pentru muuult timp !

 

sunt doua excroace

nu doi ministri foarte buni.
Sunt foarte bune la smanglit, niste slugi ale acestui imburghezit de Teleorman. La asta sunt foarte bune, la asta se pricepi acesti parveniti de samanta comunista.
Votsti-i in continuare pentru faramituri ca ei is aestri sa-si faca partea.

 

Imi soune mie badalaul acela

ca astea doua sunt pricepute foc si cu o vasta experienta...
Experienta in ce? In furat? In masluit acte in favoarea lui dragnea si in defavoarea statului roman?
Asta e un lucru grav, pentru ca cei vatamati sunt toti cetatenii tarii.
Poate intelegem odata aspectul acesta!
Pentru dragnea, treaba asta e un mizilic. Daca lacul e acolo, atunci unde e prejudiciul? Ce gandire diabolica!...

 

nu ti se pare ca esi cam blegosu???

sa te fure ai tai iti pica bine bagseama!!!

 

"Shhaideh si Plumb: Discutam luni. Nu a fugit nimeni cu lacul.

Tinta este Liviu Dragnea." Nu fetitelor, tinta sunteti deocamdata voi doua si asociatii vostri de mangleala.
Dracnea are altele mai groase pe cap decat voi doua. Voi ar trebui sa spuneti tot adevarul si sa il dati in gat pe dreacnea.

Ce-i al lui dreaknea este pus deoparte, vine ca cireasa pe coliva :)))

 

Inca asteptam comentariile "adevarate",care sa spune ,ce zice PSD!

Salve!

Sa ma explic,bengosul a incercat ceva ,dar subtire,nu are calibru...

Ii asteptam pe magdalenaferu,cetateanul european,hammurabi,marinxxx,4lea (am scris corect?),dar mai ales magdalenaferu,sa REPETE pana la identitate aceeasi stupizenie ,ca a PSD-ului:

"Nu a fugit nimeni cu lacul. Tinta este Liviu Dragnea"...

Si mai ales ,sa ne aduca pseudolinkuri,pseudoarticole din "legi",care sa la sustina zicerile de ventriloci.
In plus ,sper sa ne faca bucurie,sa repete iar prostia "maestrului gainilor",Cristoiu,cu "binomul".
Ah,DA si ca e "dosar politic".La aceasta le raspund eu,sa nu se mai oboseasca:normal ca-i dosar politic,deoarece infractorii sunt politicieni!
Firesc!Lucrezi la brutarie ,esti brutar,lucrezi in inginerie,esti ingineri,lucrezi la gazete/jurnale ,esti jurnalist,si tot asa...

Harnicia lor in apararea INFRACTORILOR este de o consecventa vecina cu nebunia.Sincer,cred ca ar trebui cercetati un pic,trebuie sa fie interese care-i leaga ,de fac pe avocatii Infractorilor.Or fi platiti?Nu-i exclus!Si ca atare sunt complici?N-ar fi exclus!

Stima,
gg

 

Pe mine ma intereseaza Constitutia, pe tine PSD

De asta eu am intotdeauna dreptate si tu - nu.
Dosar politic nu inseamna ca are ca inculpat un om politic - inseamna ca scopul acelui dosar este obtinerea puterii politice- ca e un instrument de lupta pentru puterea politica.

Interesant

Constitutia este facuta de mafia PSD !
Si asta spune multe !

NU draga user (fara ironie,sincer),NU!

Buna!

Nu ma intereseaza PSD,si nici alt partid,ati inteles TOTAL gresit.

Eu urasc doua lucruri in tara asta:HOTII si Politicienii (care in plus fata de Hoti sunt si Yimbecili ,pe langa faptul de a fi Hoti).

Am aceeasi durere si revolta ,cand satelitii PSD (adica PNL,PMP,UDMR,ALDE,USR, si ceilalti ) fura si nu patesc nimic,ca si in cazul PSD.
Am aceeasi bucurie ,cand DNA ii ridica ,si judecatorii ii "executa",fie ca sunt PSD ,fie de la satelitii PSD.Intelegeti?
Spre deosebire de dvs.,si ceilalti sustinatori ai HOTIEI,care adorati prostii si aparati hotii!
Nu v-am auzit odata zicand:"In sfarsit ,inca un hot dintr-un ocean de hoti ,e-n afara jocului."
Pentru ca nu puteti,nu aveti ATITUDINE.Prin comparatie,l-ati vazut vreodata pe Djokovich cum joaca?I-ati urmarit privirea?
E amestec de inteligenta si mandrie,adica Atitudine.
Atat!

Stima,
gg

si tu, Gile, cum ai vrea? daca Constitutia are par

inti si din PSD, sa nu se respecte? Nu ti se par ideile-ti cam crete?
Eu nu prea inteleg care-i problema: au trecut Belina si lacul din proprietate de stat in proprietate privata? Pantalonii conteaza... n-are importanta buzunarul...

E inginerie FUNCIARA!

Salve!

Tocmai am avut o discutie ,pe "chestiunea zilei",despre afacerea Insula Belina,cu un amic care lucreaza ca expert funciar ,si este chemat de Primaria la care sunt arondat ,de fiecare data ,cand se cumpara /vinde pamant,tranzactii funciare,pentru proiect/masurare suprafata,desenul/planul de vecinatati,etc.

Si mi-a explicat,ca asa cum sunt informatiile ,cei implicati/implicate,inclusiv cele doua doamne ministru SUNT VINOVATI/Vinovate fara tagada,fara dubiu,ele efectuand o inginerie financiara foarte inteligenta.Dar ca DNA s-a prins,si nici un Judecator din lumea aceasta ,NU va da o decizie in favoarea celor suspectati/invinuiti.NU au cum!Pentru ca documentele semnate le "leaga".
L-am intrebat "esti anti-PSD,de-mi spui acestea?"
Si mi-a zis,"nu are nici o treaba,obiectiv asa stau lucrurile.Pe Documente Ilegale semnate.Atat!".
Ca sa vedeti domniile voastre,"ce incurcatura"...

Stima,
gg

 

Zi-i "expertului funciar"ca si-a depasit aria de competenta

Si ca actele Guvernului tin de Constitutie.
Iar daca eu am zis de ieri la pranz ca ce a facut DNA e ne-constitutional, chiar asa e- ne-constitutional.

mamae, cam insisti pe ideea ca matale ai dreptate

150% iar restul nu.
pentru problemele astea legate de Constitutie, constitutionalitate si neconstitutionalitate, a fost inventat CCR - compus din indivizi care cunosc foarte bine Dreptul. daca probleme de acest gen ar fi fost lasate pe mana unor ageamii ca matale, probabil ca acum ar fi domnit haosul in Romania - desi, cu PSD la guvernare, nu suntem departe...
e admirabil ca PSD are servitori asa de devotati, care ii sustin indiferent de hotiile pe care le fac ei, dar, totusi, cand insisti ca doar tu ai dreptate, ai putea avea o probleam: "Iar daca eu am zis de ieri la pranz ca ce a facut DNA e ne-constitutional, chiar asa e- ne-constitutional."
candva era un individ pe nume Montesquieu, care a zis o chestie interesanta: "Prostul nu cunoaște om mai deștept ca el."...
zic si eu, poate ar trebui totusi sa-i lasi pe cei competenti sa spuna cum mama dreacului au facut astia sa fure o insula ??

draga mferu,

Ia ,va rog,daca doriti,mai explicati inca o data, de ce-i neconstitutional.

Ca reiese din logica dvs. stramba,ca a ancheta hotii e ilegal,si ca unii sunt deasupra legii,deci NU pot fi anchetati,de nimeni,in cazul de fata Guvernul sau membrii ai Guvernului.
Va amintiti cum a fost saltat ministrul cu transformatoarele?Si acolo DNA a procedat neconstitutional?Daca ziceti DA,e clara cultura dvs. juridica .
Politica ,vad ca aveti din plin...

gg

magdaleno jos palaria

Rar mi-a fost dat sa citesc o femeie atit de inteligenta ca tine.Nu exista domeniu de activitate in care sa nu fi experta,psihologie, finante ,POLITICA, legislatie, si sa terminat alfabetul, nu si potentialul tau intelectual.Daca la revolutie aveai 14 ani cum pretinzi, sigura cale de a te perfectiona in toate era in fata la Inter sub indrumarea domnului profesor universitar Fane Spoitoru.Iar dupa ce ai prins putina experenta pe centura fara profesor.Nu trebuie sa-ti fie rusine multe au inceput studiul la virste fragede, Firea,Olguta au inceput la fel asa ca trebuie sa fi mindra. "Concret, sustin procurorii, pentru ca sunt situatein albia minora a Dunarii, Insula Belina si Bratul Pavel fac parte din domeniul public al statului si, prin urmare, nu puteau fi trecute in proprietatea vreunui consiliu judetean prin hotarare de guvern, ci doar prin lege."

Am aceeasi bucurie ,cand DNA ii ridica ,si judecatorii ii "executa",

fie ca sunt PSD ,fie de la satelitii PSD... fie ei si de pe Luna, numai de la PNDL si acolitii sa nu fie... cam asta-i, gg...
Si inainte si dupa transfer, inchiriate erau catre aceeasi societate privata, nu inteleg care-i buba... si sa stii, eu sunt 4lea, ex Patrula, ex pilula, adminul a facut un pui de bine si mi-a schimbat parola... nu suport propaganda voastra de sorginte basista, fiind mereu un contradictie cu ideologia site-ului.

Tati N-AI INTELES NIMIC,dar nu-i de mirare!

Retine:

Satelitii PSD sunt TOATE ,repet Toate celelalte partide,inclusiv PNDL (?),PDL,PNL,sau mai stiu eu,ce alt partid.Fiindca toti Infractorii din tara ,s-au asociat in partide.Traiesti in tara ,sau nu,ca pari desprins ,de pe alta lume (Luna...).
Si aceste partide sunt satelitii (acolitii ) PSD,ce-i greu de intels?
Ti-e clar acum?
Toti aparatorii Hotiei din Ro,o dau cu "antiPSD"!Pai nene ,te-ai ramolit de tot:Nu numai PSD fura!E Mafia Nationala ,urmasa PCR,si impartite intre PSD,PNL,PDL,PMP,etc.!Toate partidele si toti politiceinii fura ,fara exceptie!

gg

 

Interesant

N-are voie omul sa fure ca vine DNA-ul peste el !
Ce tara e asta ? Cum sa te comporti asa urat cu marele conducator ? In Coreea de Nord, marele conducator poate sa faca ce vrea fara sa aiba DNA-ul in coaste !

 

...

era o vorba in armata imedit dupa semnarea juramantului .. ai semnat, ai mancat friptura, ai melit mula ... servila buhaideh a ajuns in etapa finala...

o baga la parnaie de barbati sau de femei? .. nu pot sa imi dau seama uitandu-ma la ea

 

la femei

sa aiba si ele barbata lor

gg, poate esplici si nestiutorilor ce e cu inginer

ia aia financiara, cand intru in mormant vreau sa intru luminat la cap!

@23.09.2017, 16:50/canadezul:FELICITARI!Atat!

Stima!
gg

 

gg 16:47 felcitari domnule! Eu imi bat gura de pomana de cativ

a ani pe acest forum afirmand ca la hotie nu este diferenta intre politicieni si nici intre partide... ca Iliescu, Constantinescu, Basescu si mai nou Johannis, au toti picatele roz... ma busicur ca ai ajuns la aceeasi concluzie, ce nu ma busicura este ca desi esti constient de acest lucru, iti casuneaza numai pe PSD ca rau primordial... baiete, FSNeaua s-a inmultit, impartit si fuzionat exact pentru ca unii ca tine si altii ca mine, sa avem de lucru si sa nu vedem padurea de copaci... ca-i o padure de hoti din care fiecare isi alege hotul rau sa-l umple de doicat si pe cel bun sa-l poleiasca cu aur... toti trebuie bagati in catran, apoi in fulgi si dat drumul pe strada...
Acuma hotii tai buni ii dau in gat pe hotii mei rai, maine hotii mei buni ii vor da in gat pe hotii tai rai, ca la Romania, la nimenea, doar e democratie!

Mai da destept baiat esti matale !

Va fi un loc de ministru liber in curamd, in locul lui Ilie ori Plumbuita.
Un biletel roz, trimis la Dragnea,te-ar face fericit.

Repet și eu:"Nu a fugit nimeni cu lacul"!

...Și nici cu Romania n-a fugit dintr-o dat,ci bucată cu bucată și o ronțăie toți șobolanii politici,stăpanind populație-prin momeli cu funcții,cu salarii..-,stăpanind averi șterpelite fiind in funcții ori de la amici-vezi marile conace și ogrăzile din jur,doar in 20 de ani-
Și,grăbindu-se să ocupe și parghii ale puterii, angajandu-și neveste,copii,amante-amanți și amici.
E convenabil ca,după ce ai dat o lege a salariilor,să-ți angajezi familia pe acele funcții.
Nici cu funcțiile,nu fuge nimeni,căci ele sunt plătite de Stat,acel stat care a fost candva apărat de țăranii plecați să-și apere glia ce le dădea de mancare.
Și funcțiile le aduc după ele palate pe mal de lac și insule și ferme și n mașini și...și nu fuge nimeni cu ele,căci unde e mai bine decat in "raiul"ce și l-au creat după 89 ,pe pămantul Romaniei?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor