Remus Truica: Pe mine adevarul nu ma deranjeaza cu nimic

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 15:41
2901 citiri
Remus Truica: Pe mine adevarul nu ma deranjeaza cu nimic
Foto: Arhiva Ziare.com

Remus Truica, unul dintre acuzatii in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri, a declarat vineri, la Brasov, inainte de pronuntarea magistratilor Curtii de Apel in privinta arestarii preventive a acestora, ca "adevarul nu-l deranjeaza cu nimic".

"Eu, din ce am observat aseara, (n.red. - joi seara, la sedinta Curtii de Apel), si ceilalti, care sunt suspecti-inculpati in acest dosar, sa spunem - avem singura dorinta de a se afla adevarul. Pe mine, adevarul nu ma deranjeaza", a declarat Remus Truica.

Omul de afaceri Remus Truica, retinut in dosarul retrocedarilor ilegale

In legatura cu transcriptele telefonice aparute in presa, Truica a spus ca "toata lumea il intreaba de acestea" si, oricum, sunt mult mai multe decat au aparut in presa. "Normal, am mii de convorbiri telefonice. Bineinteles, s-a subliniat o zona care poate fi interpretabila", a adaugat Truica, referindu-se la procentele de care se vorbeste in acele convorbiri.

Referitor la audierea Printului Paul, care are loc vineri, la DNA Brasov, Truica a replicat: "Stiti cand a venit prima data printul Paul aici, la Brasov? Stiti de ce a venit? Cred ca stiti, ca a fost celebru cazul la vremea respectiva, si cred ca printul Paul incearca tot felul de variante. Printul Paul este o personalitate".

In drum spre DNA, printului Paul i s-a facut rau si a ajuns la spital

Intrebat de relatiile pe care le-ar avea la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care ar fi putut influenta retrocedarea de care este acuzat, Truica a explicat ca acest lucru "face parte din denuntul Altetei Sale, printul Paul", in care a gasit "niste acuzatii absolut aiuristice".

"Noi am facut exact ceea ce trebuia sa facem si anume am contractat serviciile unei firme de avocatura care sa faca aceste demersuri peste tot unde este necesar. Atat si nimic mai mult", a mai spus Truica.

Dan Andronic, retinut de DNA

In final, el a precizat ca vrea sa se plimbe pana la ora pronuntarii deciziei magistratilor Curtii de Apel, anuntata la 15.30.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii Serviciului Teritorial Brasov i-au retinut pe omul de afaceri Remus Truica pentru constituire de grup infractional organizat, trafic de influenta, spalare de bani, dare de mita si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave, pe Robert Mihaita Rosu, avocat partener la o casa de avocatura, pentru constituire de grup infractional organizat, trafic de influenta, complicitate la spalare de bani si la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave, pe Dan Andronic, consultant politic si jurnalist, pentru constituire de grup infractional organizat, in forma aderarii, si complicitate la trafic de influenta.

In dosar au fost retinuti si Marius Marcovici, administrator al unei societati comerciale, consilier, pentru constituire de grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, si Lucian Mateescu pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.

Sedinta de judecata de la Curtea de Apel Brasov in acest dosar a inceput joi, la ora 15.30, si s-a incheiat vineri dimineata, la ora 2.30, magistratii anuntand ca pronuntarea va avea loc la ora 13.00.

Toate cele cinci persoane retinute in acest dosar de DNA Brasov pentru 24 de ore, Remus Truica, Dan Andronic, Marius Marcovici, Lucian Mateescu si Robert Rosu sunt in libertate, dupa ce mandatul de retinere le-a expirat in cursul noptii respectiv dimineata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Truica caz retrocedari, #Truica denunt print Paul , #DNA