Remus Truica si Dan Andronic, ridicati de mascati si dusi la DNA

Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 15:59
6068 citiri
Remus Truica si Dan Andronic, ridicati de mascati si dusi la DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Omul de afaceri Remus Truica si jurnalistul Dan Andronic, actionar majoritar la Evenimentul Zilei si Capital, au fost saltati de mascati, miercuri dupa-amiaza, si dusi cu duba la DNA Brasov, intr-un nou dosar de coruptie privind retrocedari ilegale de terenuri.

Cei doi au fost ridicati de procurori dupa ce DNA a facut perchezitii in locuintele acestora, transmite Realitatea TV.

Perchezitii DNA la omul de afaceri Remus Truica - printul Paul, vizat de anchetatori (Video)

Si numele printului Paul apare in dosarul Directiei Nationale Anticoruptie ce il vizeaza pe omul de afaceri Remus Truica. Cel dintai urma sa fie audiat la DNA Brasov, insa i s-a facut rau pe drum si a ajuns la spital.

In drum spre DNA, printului Paul i s-a facut rau si a ajuns la spital

Dosarul de coruptie se refera la 47 de hectare de padure si de teren obtinute in conditii suspecte de printul Paul dupa ce au fost retrocedate, potrivit Digi 24.

Televizunile de stiri anuntau, la sfarsitul lunii noiembrie, ca terenurile ar fi fost primite de printul Paul in anul 2006, in Snagov. O mare parte din acele hectare ar fi fost vanduta catre omul de afaceri Remus Truica.

Intr-un comunicat de presa al institutiei anticoruptie se arata ca "procurori din cadrul DNA, Serviciul Teritorial Brasov, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2006 - 2015", astfel ca, miercuri, "ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 9 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice".

Mafia retrocedarilor: Printul Paul si printesa Lia, la DNA. Cat au stat si ce au spus

In luna octombrie 2014, printul Paul si printesa Lia au fost la audieri la DNA, intr-un dosar privind retrocedarile ilegale, in care este implicat, printre altii, si fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc.

Mafia retrocedarilor - DNA: Hrebenciuc i-a promis printului Paul interventii pentru imobile

DNA anunta, la acea vreme, ca Hrebenciuc si alti inculpati le-au promis printului Paul si printesei Lia interventii pe langa autoritati pentru ca cei doi sa obtina si mai multe terenuri, in schimbul unor foloase materiale.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Dan Andronic ridicat DNA, #Remus Truica ridicat DNA , #DNA