Ziare.com

Reclamat la CNCD, Teodosie spune ca el "pretuieste femeile", iar cei care s-au scandalizat "nu cunosc textul Sfintei Scripturi"

de N.G.
Duminica, 09 Mai 2021, ora 23:01

   

Reclamat la CNCD, Teodosie spune ca el "pretuieste femeile", iar cei care s-au scandalizat "nu cunosc textul Sfintei Scripturi"
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, spune ca el, de fapt, pretuieste femeile, iar cei care "s-au scandalizat, "nu cunosc textul Sfintei Scripturi". Reactia acestuia vine dupa ce a fost reclamat la CNCD de asociatia VedemJust.

"Daca Sfanta Scriptura aduce discriminari, cei care au aceasta parere, trebuie sa-l dea pe Dumnezeu in judecata", a spus el. Si Arhiepiscopia Tomisului sustine ca afirmatiile lui IPS Teodosie sunt bazate pe inscrisuri ale Bibiliei.

"Cei care s-au scandalizat nu cunosc textul Sfintei Scripturi, eu doar am dat un raspuns la o intrebare, nu am spus din mintea mea, ci am citat precis, pentru ca sunt specialist in Sfanta Scriptura si asta si predau la studenti. Daca Sfanta Scriptura aduce discriminari, cei care au aceasta parere, trebuie sa-l dea pe Dumnezeu in judecata. Ca sa largesc raspunsul, femeia vazand fructul ca este frumos la vedere, a luat si a gustat.

Si apoi i-a dat si barbatului sau, iar Sf Apostol Pavel lamureste. Nu Adam a fost amagit, ci femeia, ea s-a facut calcatoare de porunca. Eu nu am spus nimic in plus, doar am citat. Cei care au dat in judecata o sa afle si ei cu ocazia asta ce contine Sfanta Scriptura, care contine cuvintele lui Dumnezeu. Eu pretuiesc femeile, ele suporta mai multe greutati", a spus IPS Teodosie, duminica, la Antena 3.

Asociatia VedemJust a solicitat CNCD sanctionarea Arhiepiscopului Teodosie pentru discriminarea femeilor.

Teodosie si rolul femeilor in bisericaScandalul a fost provocat dupa ce Teodosie a afirmat ca nu este discriminare faptul ca femeia nu are roluri importante in Biserica, asa cum are barbatul.

Acesta spune ca aceasta este conditia ei si ca femeia "nu poate fi perpetuu intr-o rugaciune, pentru ca are conditia slabiciunilor sale". "Ea a inceput pacatul si iata, se afla cu aceasta neputinta", a mai explicat arhiepiscopul Tomisului.

"Nu este discriminare, este vorba de statutul barbatului si al femeii. Sigur ca nicio femeie nu poate fi preot si atunci e discriminare? De ce? Pentru ca aceasta este conditia ei. Ea nu poate fi perpetuu intr-o rugaciune, pentru ca are conditia slabiciunilor sale. Cum sa fie discriminare? Aceasta este femeia.

Ea a inceput pacatul si iata, se afla cu aceasta neputinta pentru ca ne spune Sfantul Ioan Gura de Aur ca daca n-ar fi fost pacatul, nu astfel s-ar inmultit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeiesti care le-a zis inainte de pacat: cresteti si va inmultiti si stapaniti Pamantul. Ei nu isi cunosteau intimitatile inainte de pacat, erau imbracati in har stramosii nostri si atunci luati ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus "In dureri vei naste fii". Daca nu pacatuia, nu ar fi nascut in dureri", a explicat Arhiepiscopul Tomisului.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2571 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
15 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

!!! Genial, Teodosie :

"Daca Sfanta Scriptura aduce discriminari, cei care au aceasta parere, trebuie sa-l dea pe Dumnezeu in judecata".

Păi ce mai așteptați, iubiții noștri procesomani de doi bani ?
N-ați inceput incă procesele ? Dormiți in papucei ???

Chemați-l pe Dumnezeu la judecată și, cu puțin noroc, obțineți ceea ce vă lipsește atat de mult: stimulentul potrivit la locul potrivit... DUPĂ CEAFĂ, desigur.

 
 

 

ips isis teodosie de romania....

sau teodisis...tot aia

Ehei, nu se știe,

La cum funcționează creștinismul parcă vad ca peste 1500 - 2000 de ani romanul creștin se va inchina cu evlavie la Sfantul Teodosie de la Constanța cel anti vaccin și anti masca luptător.

DE FAPT , IMPOPOTONATUL asta e un prefacut , cu care s-a pacalit si

SECU ...pentru ca pricepe greu si le cam umple de afurisenii ...pritocind texte cu care iesi la bataie si apoi scuipi pe ele ...nu era mai bine invers ?

 

Conform planului de afaceri venit de la sponsor ...

... acum aveti misiunea ca sa-l tavaliti pe asta la foc continuu.

 

da, castiga bine terfelindu-l pe pr Teodosie

Vai, vai, a indraznit preotul sa afirme ca dupa Scriptura, femeia este creata un vas mai slab decat barbatul si ca femeia a fost luata din barbat. Ca datorita unor neputinte sau slabiciuni, nu este potrivita pt functia de preot.
Sar activistii cu gura si cu amenintarea trandy: discriminare, defaimare de femei, ca de ce nu pot sluji in altar, etc. BA POATE d,na preoteasa sa slujeasca f, bine ca sfetnic si daca este mai matura sa le invete pe cele tinere sa fie iubitoare si harnice, sa nu umble pe la case si prin colturi cu barfeli si avorturi.

ICX Teodosie Mache Spagoveanu "pretuieste" femeile...

Cu ora sau cu jumatatea de ora? Cat?
Vade Retro Satanas!

 

Specialist in Sfanta Scriptura

"Cei care s-au scandalizat nu cunosc textul Sfintei Scripturi, eu doar am dat un raspuns la o intrebare, nu am spus din mintea mea, ci am citat precis, pentru ca sunt specialist in Sfanta Scriptura si asta si predau la studenti. Daca Sfanta Scriptura aduce discriminari, cei care au aceasta parere, trebuie sa-l dea pe Dumnezeu in judecata. Ca sa largesc raspunsul, femeia vazand fructul ca este frumos la vedere, a luat si a gustat."

Uluitoare perseverenta acestui specialist prin "largirea raspunsului", cat urechile unui ac de cusut.

 

Un scandalizat nscunoscator al textului Sfintei Scripturi

Inca o declaratie mincinoasa.
Da, mincinoasa si rea, o declaratie, care arata nemilos, cata lasitate poate exista in barbatul creat desavarsit de Domnul Dumnezeu, dupa chipul si asemanarea Sa. Aproape ca imi este rusine, foarte rusine de rusinea lui. Si acest barbat, care avea menirea divina, sa ocroteasca si sa protejeze fiinta sensibila, slaba, plapanda, delicata ca o floare, mangaietoare, blanda, diafana, intru totul plina de frumusete o acuza nedrept. Femeia a inceput pacatul neascultarii poruncii divine, spune IPS Teodosie. Daca ar fi asa, "ajutorul potrivit", femeia s-ar face vinovata ca pamantul este blestemat. Si totusi, nu femeii Ii spune Domnul Dumnezeu: "blestemat este acum pamantul din pricina ta", (Facerea 3: 17) ci, barbatului.
Si sa citam din Sfanta Scriptura:

17. "Omului i-a zis: "Fiindca ai ascultat de glasul nevestei tale si ai mancat din pomul despre care iti poruncisem: "Sa nu mananci deloc din el", blestemat este acum pamantul din pricina ta. Cu multa truda sa-ti scoti hrana din el in toate zilele vietii tale;
18. spini si palamida sa-ti dea si sa mananci iarba de pe camp.
19. In sudoarea fetei tale sa-ti mananci painea, pana te vei intoarce in pamant, caci din el ai fost luat; caci tarana esti si in tarana te vei intoarce." (Facerea 3: 17, 18, 19)

"Blestemat este acum pamantul" o spune Dumnezeu. De ce? Pentru ca in loc sa asculte de porunca lui Dumnezeu, a ascultat de glasul femeii lui.

Cine se face vinovat de pacatul neascultarii poruncii lui Dumnezeu? Barbatul, caci femeia inca nu fusese facuta de Dumnezeu, ca "ajutor potrivit". Cel ce a primit porunca se face responsabil de neascultare si urmarile acestuia.

16. Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: "Poti sa mananci dupa placere din orice pom din gradina;
17. dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci, caci in ziua in care vei manca din el vei muri negresit." (Geneza 2: 16, 17)

 

Gata

Ne-ai convins. Daca asta este tot ce ai citit in viata, este clar.

Un scandalizat, nu de discriminare, care este o prostie,

ci de afirmatiile Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Este adevarat ca "femeia, socotind ca rodul pomului este bun de mancat si placut ochilor la vedere si vrednic de dorit, pentru ca da stiinta, a luat din el si a mancat si a dat barbatului sau si a mancat si el" (Facerea Cap.3: 6).

Adam, barbatul ar fi trebuit sa refuze si chiar sa isi certe femeia pentru fapta ei necugetata. El, Adam primise porunca direct de la Dumnezeu, inainte ca Eva sa fi fost facuta. Ca Adam se face vinovat de incalcarea poruncii lui Dumnezeu, apare evident si din "strigarea" Domnului Dumnezeu, imediat dupa ce Eva fusese ispitita.

"Si a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam si i-a zis: "Adame, unde esti?" (Facerea 3:9).

Adam avea cel putin obligatia morala sa aiba grija, sa protejeze, sa pazeasca femeia lui, de orice rau, de orice ispita. Si, Adam ce-a facut? "Unde era" Adam, cand sarpele siret o ispitea pe Eva? De ce a lasat-o singura, prada ispitei, pe cea mai slaba decat el?

Domnul Dumnezeu, nu a strigat,"Evo, unde esti", ci "Adame, unde esti"! Pe el, pe Adam l-a strigat sa dea socoteala, pentru ca el fusese responzabilizat.

Sa citam si pedepsele divine din Cuvantul lui Dumnezeu. Domnul Dumnezeu nu a blestemat, nici pe Eva, nici pe Adam, ci pe sarpele cel viclean: "blestemat sa fii intre toate animalele si intre toate fiarele campului".

Asadar, a blestemat pamantul, si nu spiritualitatea omului, ce urma a fi restaurata prin lucrarea Fiului Sau, Iisus Hristos, in urma cu 2000 de ani.

"Iar lui Adam i-a zis: "Pentru ca ai ascultat vorba femeii tale, si ai mancat din pomul din care ti-am poruncit: "Sa nu mananci", blestemat va fi pamantul pentru tine!".

"Iar femeii i-a zis: "Voi inmulti mereu necazurile tale, mai ales in vremea sarcinii tale; in dureri vei naste copii; atrasa vei fi catre barbatul tau si el te va stapani".

Ce pedeapsa e mai grea si cu consecinte mai grave, sa nasti copii chiar in dureri sporite, sau din cauza ta sa fie blestemat intreg pamantul, iar hrana ta sa fie, "iarba verde", destinata animalelor si pasarile cerurilor, si nu "iarba ce face samanta" si "tot pomul ce are rod cu samanta in el", (Facerea 1: 29, 30).

 

Secu, Soros si restul...

Actiunea ticluita de sorosistii cuibariti in VeDem si raspandita cu viteza maxima in toata presa progresista poate fi explicata doar in doua moduri. Ori baietii aia ce se dau drept cititi sunt tamaie in problemele pe care le abordeaza, ori au vrut sa produca premeditat un nou scandal legat de persoana Arhiepiscopului Teodosie desi stiau bine ca CNCD nu are nici o cadere in tratarea unui astfel de caz. Doar Danilet este judecator si nu potcovar.Varianta a doua pare cea adevarata. Se va vedea ca CNCD-ul nu va pune botu' la aceasta mizerie.

 

Da gicule 2, am ințeles,

Ești un pesedist. Dar comunist ai fost? Sau tu doar ai rămas comunist?

Omul a vrut sa spună

textul Sfintei Fripturi. Iar a fost scos din context. Dă-i cu bere, dă-i cu vin și mai bagă și o fripturica.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor