Retrocedari ilegale: Printul Paul si printesa Lia, asteptati la audieri (Video)

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 13:15
5112 citiri
Retrocedari ilegale: Printul Paul si printesa Lia, asteptati la audieri (Video)
Foto: Arhiva

Printul Paul si printesa Lia ar urma sa fie audiati si ei, miercuri, la DNA Brasov, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri in care sunt implicati mai multi magistrati, precum si Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc si deputatul PSD Ioan Adam.

Surse judiciare au declarat ca vila acestora din Capitala a fost perchezitionata miercuri dimineata, iar Printul Paul si printesa Lia vor fi dusi la DNA Brasov pentru a fi audiati.

Mafia retrocedarilor - desfasurea evenimentelor LIVE

Potrivit surselor citate, Paul Philippe si Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Alina Carmen Ciocoiu, si pretinzand ca sunt mostenitorii bunurilor detinute de Casa Regala a Romaniei, "au cumparat influenta de la Iacob Sorin Ion".

Iacob le-ar fi promis celor doi ca va interveni, direct sau cu ajutorul altor persoane, la functionari cu atributii in reconstituirea dreptului de proprietate pentru obtinerea mai multor terenuri si cladiri.

Acestia ar fi urmarit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din orasul Brosteni, judetul Suceava. In acest sens, ar fi fost facute demersuri si s-ar fi incercat "sa se capaciteze Comisia locala de fond funciar Brosteni sa se pronunte favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul Philippe".

Mafia retrocedarilor - nume grele din PSD, la DNA

La DNA Brasov sunt audiati deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta de la Tribunalul Covasna. Cei doi magistrati au fost adusi la DNA Brasov la interval de cateva minute, cu dube ale Jandarmeriei si insotiti de mascati si jandarmi.

Hrebenciuc a fost adus tot cu o masina a Jandarmeriei si insotit de jandarmi. El a spus ca nu stie in ce calitate a fost chemat la DNA Brasov, unde au loc audieri in dosarul privind retrocedari ilegale de terenuri.

La DNA Brasov a fost audiat, miercuri dimineata, si deputatul PSD de Brasov Ioan Adam, care este si avocat. De asemenea, in jurul orei 10.45 a ajuns la DNA Brasov, insotit de un avocat, si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. El a iesit din sediul institutiei dupa mai putin de o ora.

In acest dosar, procurorii DNA Brasov fac cercetari pentru infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie care au legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier si 100 de hectare de teren agricol, arata DNA, intr-un comunicat de presa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#printul Paul printesa Lia DNA, #retrocedari paduri DNA perchezitii DNA Sarbu , #DNA