Revista presei: Un traficant de celule stem se lauda ca e var cu Roberta Anastase

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 08:30
4183 citiri
Revista presei: Un traficant de celule stem se lauda ca e var cu Roberta Anastase
Foto: Arhiva

Deputatul PD-L Dan Pasat a ajuns pe prima pagina a ziarelor de sambata, dupa ce a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie.

De asemenea, scrie presa centrala, un barbat din Calarasi, judecat pentru afaceri cu celule stem, se lauda ca este varul Robertei Anastase.

Si numele politicienilor din tabara Opozitiei apar in paginile cotdienelor de sambata, care anunta ca presedintele fondator al Partidului National Liberal, Radu Campeanu, a suferit un infarct.

"Pedelistul Dan Pasat, trimis in judecata pentru santaj", titreaza Jurnalul National, precizand ca politicianul este acuzat ca intre anii 2009 si 2010 a fost incompatibil in exercitarea functiei de parlamentar, a santajat persoane si si-a folosit influenta de om politic, pentru a obtine avantaje.

Subiectul este tratat si de jurnalistii de la Evenimentul Zilei, care adauga ca "Procurorii DNA continua sa-l cerceteze pe Dan Pasat intr-un nou dosar".

O alta persoana trimisa in judecata de procurorii anticoruptie, de data aceasta pentru afaceri cu celule stem, "Se lauda ca este varul Robertei Anastase", scriu jurnalistii de la Puterea.

Evenimentul Zilei abordeaza un alt subiect si arata ca "Radu Campeanu a suferit un infarct si este internat la Spitalul Fundeni".

Pe de alta parte, manuscrisele lui Emil Cioran vor ramane in tara, dupa ce un roman, care a castigat licitatia de la Paris, a declarat ca va dona operele. "George Brailoiu, managerul companiei KDF Energy: Romanul care l-a repatriat pe Emil Cioran", comenteaza despre acest subiect Adevarul.

Jurnalul National: Pedelistul Dan Pasat, trimis in judecata pentru santaj

Deputatul PD-L Dan Pasat a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie.

Politicianul este acuzat ca intre anii 2009 si 2010 a fost incompatibil in exercitarea functiei de parlamentar, a santajat persoane si si-a folosit influenta de om politic, pentru a obtine avantaje, potrivit Jurnalul National.

Pe 1 aprilie, procurorii DNA au pus sechestru pe bunuri in valoare de 2 miliarde de lei ale deputatului de Giurgiu. Pasat mai este acuzat ca atunci cand a intampinat opozitie in derularea anumitor afaceri, recurgea la diverse forme de intimidare, pana la amenintari si acte de violenta.

Evenimentul Zilei: Procurorii DNA continua sa-l cerceteze pe Dan Pasat intr-un nou dosar

In acelasi dosar mai sunt inculpati Constantin Marin, care ar fi participat la doua dintre infractiunile de santaj comise de Pasat si primarul comunei Varasti din judetul Giurgiu, Vasile Presa, acuzat de marturie mincinoasa in favoarea deputatului PD-L.

Altfe fapte penale pe care le-ar fi comis deputatul Dan Pasat au fost disjunse de procurori intr-un nou dosar, care vizeaza infractiunea de obtinere de foloase necuvenite, subliniaza Evenimentul Zilei.

Potrivit DNA, in perioada octombrie - noiembrie 2009, Dan Pasat, sprijinit de Constantin Marin, i-a amenintat, verbal si fizic, pe doi reprezentanti ai firmei SC AGRO CLAS SRL Teleorman.

Amenintarile vizau integritatea fizica a partilor vatamate sau a membrilor familiilor acestora.

Puterea: Un calarasean judecat pentru afaceri cu celule stem se lauda ca este varul Robertei Anastase

Patru persoane au fost trimise in judecata de procurorii DIICOT, acestea fiind acuzate ca au recoltat celule stem pe care ulterior le trimiteau spre pastrare la o clinica din Madrid de la mai multe paciente, insa fara a avea autorizare speciala emisa de Agentia Nationala de Transplant (ANT).

Gabriel Anastase, Constantin Preda, Nicoleta Lioara Liseanu si Maria Georgiana Panduru au fost trimisi in judecata, pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de tesuturi si scoatere din tara de tesuturi si celule de origine umana, fara autorizatie speciala emisa de Agentia Nationala de Transplant.

Gabriel Anastase, actionar, alaturi de Constantin Preda, in firma Epsilon, s-a laudat, inclusiv procurorilor, ca este varul presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Contactata telefonic de jurnalistii de la Puterea, presedinta Organizatiei PD-L Prahova a negat aceasta legatura de rudenie.

"O fi bolnav psihic. Eu nu am nici o ruda in Calarasi (firma Epsilon este din acest judet - n.r.) iar, in Ploiesti, sunt multe familii Anastase, care nu au nicio legatura de rudenie cu a mea. Foarte bine ca a fost trimis in judecata, sa raspunda", a declarat Roberta Anastase.

Romania Libera: Radu Campeanu a suferit un infarct si este internat la Spitalul Fundeni

Pe de alta parte, presedintele fondator al PNL, Radu Campeanu, a suferit un infarct, el fiind internat la Institutul de Boli Cardiovasculare "C. C. Iliescu" (Spitalul Fundeni).

In varsta de 89 de ani, Campeanu a ajuns la spital in cursul zilei de joi si a fost dus imediat in sala de operatii, potrivit Romania Libera.

"A fost dus imediat in sala de cateterism unde i s-a dezobstruat vasul incriminat si i s-a pus un stent. In prezent, este in stare foarte buna in salon si probabil va fi externat saptamana viitoare", a declarat, vineri, pentru Agerpres, conf. dr. Serban Bubenek.

Adevarul: Romanul care l-a repatriat pe Emil Cioran

Vestile sunt insa ceva mai bune pentru iubitorii operelor lui Emil Cioran. George Brailoiu, romanul care a cumparat tot lotul de manuscrise si documente care au apartinut lui Emil Cioran, va dona operele statului roman.

"Le voi dona statului roman. Sunt un admirator al lui Cioran si consider ca manuscrisele trebuie sa ramana acasa", a declarat omul de afaceri, citat de Adevarul.

Potrivit acestuia, donatia se va face in cateva luni, dupa ce avocatii omului de afaceri vor discuta cu reprezentantii Academiei Romane si cei ai Bibliotecii Central Universitare.

"M-a intristat, fiindca, daca stiam ca participa Ministerul Culturii, nu m-as mai fi inscris la aceasta licitatie. Acesta a fost si motivul pentru care am participat: auzind un francez acuzand intreaga Romanie de pasivitate! Asta m-a impulsionat sa iau decizia. Dar nu vreau sa comentez si pentru ca, pana la urma, statul roman este principalul beneficiar al acestei licitatii", a explicat omul afaceri.

D.R.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#dan pasat dejucata sanraj, #trafic stelule stem robertta anastase, #Radu Campeanu internat, #manuscrise Cioran , #DNA
Comentarii