Ziare.com

Romanii n-au incredere in banci si partide. Iata institutia care a crescut spectaculos in sondaje - INSCOP

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 15:39

   

Romanii n-au incredere in banci si partide. Iata institutia care a crescut spectaculos in sondaje - INSCOP
Doar 13,2% dintre romani au incredere in partide, comparativ cu 43,8% care privesc cu ochii buni la Directia Nationala Anticoruptie. Nici in privinta bancilor nu exista un entuziasm prea mare, in afara de Banca Nationala. Doar 17 romani dintr-o suta le privesc pozitiv.

Armata, Biserica, Jandarmeria, Banca Nationala a Romaniei, Politia, si primariile sunt institutiile care, traditional, se bucura de increderea romanilor, iar ultimul sondaj INSCOP Research respecta acest trend, scrie Adevarul.

Astfel, 65,8% dintre romani au incredere in Armata, 62% in Biserica, 57% in Jandarmerie, 50,7% in BNR, 47,7% in Politie, 47,5% in SRI si 44,4% in primariile de care apartin. O imagine din ce in ce mai buna incepe sa aiba si Directia Nationala Anticoruptie, care a ajuns in top 10, cu 43,8%.

In Guvern au incredere 32,4% dintre romani, in Presedintie 23,8%, iar in Parlament, 21%. Presa se bucura de increderea a 36,3% dintre cetateni.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1054 de persoane, in perioada 16-21 ianuarie 2014, si are o marja de eroare de +/- 3%. Realizatorii cercetarii mentioneaza ca aceasta a fost realizata inaintea accidentului din Apuseni si efectul tragediei asupra opiniilor populatiei nu a fost surprins.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1910 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Increderea in Biserica

Intrebarea e in care biserica?
Ca "e" mai multe...ortodoxa, catolica, protestanta samd.
Nu de alta, dar multi sunt scarbiti cand aud de o biserica sau alta.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor