S-a imbolnavit subit judecatorul, asa ca procesul lui Dragomir (exSRI) s-a amanat din nou. Urmeaza pledoariile finale

de Ionel Stoica , Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 13 Februarie 2020, ora 14:39

   

S-a imbolnavit subit judecatorul, asa ca procesul lui Dragomir (exSRI) s-a amanat din nou. Urmeaza pledoariile finale
Pledoarile finale in procesul in care fostul locotenent-colonel SRI, Daniel Dragomir, este judecat pentru mai multe fapte de coruptie au fost amanate cu doua saptamani, dupa ce al treilea magistrat care a intrat in dosar s-a imbolnavit subit si nu a putut intra, joi, in sala de judecata. Cazul a fost amanat pana pe 25 februarie.

In sala de judecata nu au fost prezenti nici sotii Daniel si Marinela Zoica Dragomir, dar acestia au fost reprezentati de avocat.

"Sa veniti pregatiti atunci sa puneti concluzii," le-a spus presedintele instantei procurorului DNA si avocatului.

Procesul a fost repus pe rol dupa ce un complet format din doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti, Ciprian Ghita si Ovidiu Richiteanu, nu au putut ajunge la o opinie comuna pe 30 ianuarie. Asa ca a fost constituit un complet de divergenta.

In dosar a intrat un al treilea magistrat, Mariana Constantinescu, care trebuie sa incline balanta in acest caz.Pe 7 februarie 2020, cazul a fost amanat din cauza protestului magistratilor. La termenul de joi a lipsit judecatorul Mariana Constantinescu, care este in concediu medical.

Judecat de 5 aniProcurorii DNA l-au trimis in judecata pe Daniel Dragomir pe 26 ianuarie 2015.

Tribunalul Bucuresti a dat prima decizie in acest caz pe 22 decembrie 2016. Dosarul se afla in faza de apel, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, din mai 2017.

Initial, cazul a ajuns pe masa unui complet format din Florin Purigiu si Ciprian Ghita. Dupa aproximativ 10 termene de judecata, Florin Purigiu a facut cerere de abtinere, admisa in martie 2018, iar judecata in faza de apel a fost reluata de la zero.

Florin Purigiu a fost inlocuit cu Ovidiu Richiteanu. Pe 16 iunie 2018, si Ciprian Ghita a facut o cerere de abtinere din acest dosar, dar aceasta a fost respinsa, potrivit portalului instantelor.

Citeste si: Judecatorii nu se pun de acord in procesul fostului colonel SRI, Daniel Dragomir. Este chemat al treilea magistrat

ProcesulDupa cum am aratat, Curtea de Apel Bucuresti are pe rol apelurile facute de DNA, Daniel Dragomir si sotia acestuia, Marinela Zoica Dragomir.

Locotenent-colonelul (r) Daniel Dragomir, fostul sef al Sectoarelor Informativ-Operative din Directia Generala de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI, este judecat pentru trafic de influenta, spalare a banilor si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

La tribunal, in prima instanta, el a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri, dar a fost achitat pentru acuzatiile de coruptie.

In dosar mai este trimisa in judecata si sotia acestuia, plutonier major (r) in SRI, Marinela Zoica Dragomir. Si ea a fost condamnata in faza de fond la un an de inchisoare cu suspendare.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3849 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Sokratis
rank 5
Mai intii protestul,
acuma boala subita. Cind va spun ca nu exista coincidente...
Traiannn
rank 5
Acest sri-st cu fata si apucaturi de interlop sigur a amenin-
tat judecatorul .

De aceea amanarea proceselor NU trebuie sa mai duca la

prescriptii.
roion
rank 5
Oau!!!
Corona dupa Corona pleașcă pe judecatori!!!
©©©©©
oranghutan
rank 5
Domne, boboru' ar trebui să-i plângă de milă
bietului dragomir, victimă absolut nevinovată a terorii magistratilor sorosisti ...
cuiulluipepelea
rank 1
cind o sa mai aflam
si de cite o moarte subita
alphpha
rank 5
Sper
sa dea ortul popii judecatorul imbolnavit subit. favorizeaza infractorii si apoi pretind si pensii speciale. Magistratii "cinstiti" n-au nici un punct de vedere cu privire la aceste matrapazlacuri ale colegilor lor ? Doar atunci cand le sunt puse in discutie pensiile speciale ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor