Scandalul de la Spitalul de arsi: 64 de persoane trimise in judecata

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 18:10
3257 citiri
Scandalul de la Spitalul de arsi: 64 de persoane trimise in judecata
Foto: Arhiva

Douazeci de cadre medicale, intre care directorul Spitalului de Arsi din Capitala, si alte 44 de persoane au fost trimise in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in dosarul operatiilor estetice.

Vitalie Stan si alti patru medici, respectiv seful Sectiei de chirurgie plastica a spitalului, Nicolae Antohi, Ivan Vatamanescu, Carmen Ileana Boiangiu si Sorin Viorel Parasca, au fost deferiti justitiei in stare de arest, iar Aurelia Isac si Carmen Florea, in arest la domiciliu.

Medicii - chirurgi plasticieni si anestezisti de la Spitalul de Arsi - au fost trimisi in judecata pentru luare de mita, participatie improprie la fals intelectual, fals intelectual si inselaciune.

Alaturi de ei vor fi judecati pacienti, acuzati de dare de mita si participatie improprie la fals intelectual.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bucuresti.

Averile gasite in casele medicilor de la Spitalul de Arsi - procurorii au cerut o masina de numarat banii

Silicoane decontate: Cele mai proaspete vesti despre ancheta de la Spitalul de Arsi

Potrivit anchetatorilor, medicii au cerut de la pacienti sume mai mici decat preturile solicitate pentru efectuarea interventiilor estetice in clinici private, pentru aceleasi interventii in spital.

In rechizitoriu, procurorii mentioneaza tarifele cerute pentru operatiile facute in spital, comparativ cu cele ale interventiilor la clinici private: rinoplastie - 1.800-3.500 de euro in privat si 1.400-3.000 de euro in spital; implant mamar - 2.700-3.500 de euro in privat si 2.000-3.000 de euro in spital; mastopexie (ridicare sani) - 2.000 de euro in privat si 1.800 de euro in spital; abdominoplastie - 2.500-3.500 de euro in privat si 2.200-3.000 de euro in spital.

Scandalul de la Spitalul de Arsi - Anchetatori: Medicii au transformat unitatea in propria lor clinica de chirurgie

Scandalul de la Spitalul de Arsi: Inca 6 arestari in dosarul operatiilor estetice pe banii statului

In cazul multora dintre operatiile estetice efectuate in acest mod, medicii au consemnat in foaia de observatie un diagnostic fictiv, care sa justifice o interventie chirurgicala non-estetica si sa permita decontarea internarii la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), mai arata procurorii.

In acest dosar, anchetatorii au facut, la 25 aprilie, perchezitii la Spitalul de Arsi si la 22 de adrese din Bucuresti, inclusiv la locuintele unor medici, unde au gasit importante sume de bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#dosar operatii estetice judecata, #operatii estetice spital arsi , #DNA