Scapat de arest, Catalin Teodorescu este urmarit penal si pus sub control judiciar de DNA

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 15:53
4196 citiri
Scapat de arest, Catalin Teodorescu este urmarit penal si pus sub control judiciar de DNA

Deputatul PDL Catalin Teodorescu este urmarit penal de procurorii DNA si a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de abuz in serviciu.

Astfel, desi a scapat de ridicarea imunitatii parlamentare, miercuri, in urma votului din Camera Deputatilor, impotriva lui Teodorescu s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale, iar acesta se va afla sub control judiciar pe toata durata urmaririi penale, informeaza un comunicat al DNA.

De asemenea, DNA mai transmite ca, daca deputatul incalca cu rea-credinta obligatiile ce trebuie respectate cat timp se afla sub control judiciar, aceasta masura se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Deputatul Catalin Teodorescu salvat de colegi. Initial s-a anuntat ca ramane fara imunitate

Plenul Camerei Deputatilor nu a reusit sa stranga numarul de voturi necesare pentru a aviza favorabil solicitarea DNA de ridicare a imunitatii in cazul lui Catalin Teodorescu, presedintele PDL Arges, votul fiind secret.

Surse citate de televiziunile de stiri au anuntat ca 151 de deputati au votat in favoarea solicitarii DNA si 101 impotriva. Ulterior, s-a anuntat oficial ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi pentru incuviintarea solicitarii DNA.

Astfel, dintre cei 401 deputati, au fost prezenti 292, iar dintre acestia 256 si-au dat votul. 9 voturi au fost anulate, 146 de voturi au fost in favoarea solicitarii DNA si 101 au fost impotriva.

Pentru ca ridicarea imunitatii se putea face doar cu jumatate plus 1 din numarul deputatilor prezenti, s-a constatat ca nu au fost suficiente voturi pentru ridicarea imunitatii lui Catalin Teodorescu.

Deputatii au facut primul pas pentru arestarea lui Catalin Teodorescu. Marko Attila, scapat

Dosarul Bica: DNA cere incuviintarea arestarii pentru deputatul Catalin Teodorescu

Pe 24 noiembrie, DNA a cerut Parlamentului avizul de incuviintare a arestarii preventive a lui Catalin Teodorescu pentru abuz in serviciu, acesta fiind implicat in dosarul Alinei Bica, fostul sef al DIICOT.

Alina Bica este acuzata ca, in 2011, a facut parte dintr-o comisie ANRP care a supraevaluat un teren din Capitala, iar omul de afaceri Gheorghe Stelian ar fi fost beneficiarul unei decizii de despagubire in acest caz. Prejudiciul provocat statului este de 62,5 milioane de euro.

F.N.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...