Sefa ITM Timis, trimisa in judecata in dosarul spaga pentru PDL

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 21:43
1156 citiri
Sefa ITM Timis, trimisa in judecata in dosarul spaga pentru PDL
Foto: Arhiva

Doi inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Timis au fost trimisi, joi, in judecata, pentru trafic de influenta, dupa ce au incercat sa ceara patronului unei firme o donatie pentru Partidul Democrat-Liberal.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor Corescu Cornelia Gheorghina (inspector sef al ITM Timis) si Medesan Vasile, se arata intr-un comunicat al institutiei.

In iulie, sefa de la ITM Timis, impreuna cu Medesan Vasile, i-a cerut unui patron de firma 10.000 lei, cu titlu de donatie pentru organizatia judeteana a partidului din care toti trei faceau parte (Partidul Democrat Liberal). Sefa ITM Timis a fost ulterior suspendata din partid, in urma scandalului.

In schimb, femeia a lasat sa se inteleaga ca inspectorii de munca vor aplica sanctiuni mai blande firmei, dupa ce fusese supusa unui control.

Initial, in conditiile in care denuntatorul s-a angajat ca va achita suma pretinsa, Corescu Cornelia a dispus ca o angajata din subordine sa intocmeasca doua anexe la actul de control, in care sa constate aspecte nereale care sa atraga sanctiuni mai blande societatii administrate de denuntator.

Ptronul a achitat numai 1.000 lei din suma pretinsa, motiv pentru care Corescu a vorbit cu inspectorul de munca pentru aplicarea amenzilor. Dupa alte discutii, sefa de la ITM a convenit cu patronul ca banii vor fi platiti si a inregistrat o contestatie antedatata pentru anularea procesului verbal.

Pe 16 septembrie 2011, Tribunalul Timis a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a inculpatei Corescu Cornelia Gheorghina, iar la data de 22 septembrie 2011, Curtea de Apel Timisoara a admis recursul procurorilor DNA si a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile si a inculpatului Medesan Vasile (detalii in comunicat nr. 559/VIII/3 din 15 septembrie 2011).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sefa ITM Timis, #spaga PDL Timis , #DNA