Sefa Tribunalului Olt, saltata de DNA dupa un denunt al lui Bercea Mondial

Luni, 23 Martie 2015, ora 14:40
3912 citiri
Sefa Tribunalului Olt, saltata de DNA dupa un denunt al lui Bercea Mondial

Carmen Marinescu, presedintele Tribunalului Olt, a fost ridicata luni de procurorii anticoruptie si dusa la DNA Craiova pentru audieri, in urma unui denunt depus de Bercea Mondial.

Intre timp, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz favorabil pentru retinerea si arestarea lui Carmen Marinescu, transmite Antena 3.

Potrivit unor surse, judecatoarea Carmen Marinescu este acuzata de luare de mita. La audieri au mai fost adusi si finul judecatoarei, avocatul Dumitru Cismaru, precum si sotul acesteia, relateaza Adevarul.

Sotul magistratului a fost arestat preventiv sambata trecuta in acest dosar, dupa denuntul depus de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, despre care nu exista insa informatii oficiale.

Tot sambata a fost arestat preventiv si avocatul Dumitru Cismaru, in timp ce un alt suspect din dosar a fost plasat sub control judiciar, potrivit Imperativ.ro.

Surse judiciare au precizat ca in denuntul depus de Bercea Mondial se arata ca judecatoarea ar fi primit 50.000 de euro mita din partea unor apropiati ai interlopului, in schimbul libertatii acestuia.

Banii ar fi fost primiti cand dosarul lui Sandu Anghel se afla pe rolul Tribunalului Olt, inainte de condamnarea definitiva la inchisoare.

La acea vremea, Carmen Marinescu ar fi decis eliberarea lui Bercea Mondial din arestul preventiv si cercetarea lui in stare de libertate.

Bercea Mondialu, eliberat pentru ca "detentia apare ca fiind excesiva"

Totusi, Curtea de Apel Craiova a respins hotararea de eliberare, iar Sandu Anghel a ramas in arest pana cand a fost condamnat definitiv la opt ani si noua luni de inchisoare, in februarie 2011, pentru ca si-a injunghiat un nepot.

Dosarele lui Bercea Mondial, verificate

Parchetul General a decis, in iulie 2014, sa verifice toate dosarele penale deschise pe numele lui Sandu Anghel, precum si verdictele date de judecatori in aceste cauze.

Decizie de ultima ora: Toate dosarele lui Bercea Mondial si verdictele primite, controlate

Decizia a fost luata dupa ce, la jumatatea lunii iulie a anului trecut, Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii a anuntat ca verifica modul in care s-au solutionat 28 de dosare ale lui Bercea Mondial, la Craiova.

Zeci de dosare in care e implicat Bercea Mondial - certuri, furturi, lupte intre clanuri

Bercea Mondial, scapat de 100 de dosare penale - CSM a sesizat Inspectia Judiciara

CSM a precizat ca are in vedere felul in care s-au dat solutii de neincepere a urmaririi penale in respectivele dosare ale lui Sandu Anghel.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Carmen Marinescu DNA, #sefa Tribunal Olt DNA, #sefa Tribunal Olt Bercea , #DNA