Sefii CJ Bistrita Nasaud, adusi la DNA cu mandat pentru audieri

Vineri, 23 Martie 2012, ora 17:42
3254 citiri
Sefii CJ Bistrita Nasaud, adusi la DNA cu mandat pentru audieri
Foto: cotidianul.ro

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Liviu Rusu, vicepresedintele Luca Iancu si fostul secretar de stat din MDRT Ioan Andreica au fost audiati vineri de DNA intr-un dosar de coruptie deschis in 2011.

Surse din cadrul Consiliului Judetean au declarat pentru citynews.ro ca acestia sunt insotiti la audieri si de seful Directiei de Integrare Europeana din CJ Bistrita Nasaud, Simona Botnariu.

Alaturi de cei patru, a mai fost adusa la audieri la DNA Bucuresti si Edit Lokodi, presedintele Consiliului Judetean Mures, informeaza Antena3.

Biroul de presa al institutiei a confirmat, pentru Mediafax, ca exista o actiune in derulare a procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie-Structura Centrala la Bistrita, fara a oferi alte detalii.

Conform jurnalistilor de la Romania Libera, Ioan Andreica este acuzat de trafic de influenta, iar Liviu Rusu este invinuit de luare de mita.

Tot vineri anchetatorii l-au adus cu mandat la sediul DNA si pe afaceristul Lazar Popescu, acesta din urma fiind suspectat ca este intermediarul unor sume de bani care ajungeau la Andreica, au declarat surse judiciare, care au precizat ca Popescu a fost ridicat din trafic, in apropiere de Giurgiu.

In total, aproximativ sapte persoane sunt audiate vineri de procurorii anticoruptie, toate fiind ridicate cu mandate de aducere.

Scandalul a izbucnit in toamna anului trecut, cand Andreica a fost acuzat ca dirija bani de la MDRT catre anumite primarii din judetul Bistrita Nasaud, cu conditia ca ei sa ajunga la firme agreate de secretarul de stat, mai exact unde el avea anumite interese personale, la unele fiind chiar actionar.

Procurorii DNA au facut atunci o serie de perchezitii, atat in birourile de la Consiliul Judetean Bistrita ale presedintelui si vicepresedintelui, cat si la mai multe firme din judet, inclusiv la cea cu care are legaturi fostul secretar de stat.

In urma acestor descinderi au fost ridicate mai multe contracte de atribuire a unor fonduri publice catre societati din Bistrita, Cluj si Bucuresti. Potrivit unor surse judiciare, probele detinute de procurorii anticoruptie arata ca Ioan Andreica ar fi facut interventii pentru directionarea unor sume nu numai de la ministerul unde activa, ci si din alte surse.

Conform jurnalistilor de la Romania Libera, in acelasi dosar procurorii anticoruptie ancheteaza mai multi oameni de afaceri din Ardeal, patroni ai firmelor care au castigat contractele cu bani publici.

Deputatul Ioan Oltean, presedintele PDL Bistrita Nasaud, spune ca nu stie nimic despre audierea celor trei memebri ai partidului pe care il conduce. "Nu stiu nimic, nu am niciun fel de informatie in acest sens", a declarat Oltean pentru Bistriteanul.ro.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ioan Andreica audiat DNA, #presedinte Bistrita DNA coruptie, #Liviu Rusu Bistrita DNA audieri , #DNA