Seful de la chirurgie care cerea bani pentru operatii pe cord a fost arestat

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 21:15
4691 citiri
Seful de la chirurgie care cerea bani pentru operatii pe cord a fost arestat

Seful Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara de la Spitalul de Urgenta Constanta, Marius Militaru, si anestezistii Dorin si Nicoleta Arhire, retinuti luni pentru luare de mita, dupa ce au primit bani de la o persoana pentru o operatie pe cord, au fost arestati preventiv, marti, de Tribunalul Constanta.

Instanta a admis solicitarea procurorilor si a emis mandate de arestare preventiva, pentru 30 de zile, pe numele celor trei medici.

Decizia Tribunalului Constanta nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Constanta.

Medici saltati de DNA, chiar din spital - ar fi cerut bani pentru a efectua o operatie pe cord

Chirurgul Marius Militaru si medicii anestezisti Dorin Arhire si sotia acestuia, Nicoleta Arhire, de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta au fost retinuti, luni, de procurorii DNA, pentru luare de mita.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de DNA, in 17 noiembrie, Marius Militaru, medic primar si sef al Clinicii de Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, a pretins suma de 3.000 de lei de la un denuntator, conditionand, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operatii pe cord, de care depindea supravietuirea pacientului.

In 24 noiembrie, medicul anestezist Nicoleta Arhire de la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta a pretins de la denuntator 1.000 de lei pentru sine si 2.000 de lei pentru Marius Militaru.

Ulterior, in 5 decembrie, chirurgul Marius Militaru si medicul anestezist Dorin Arhire, sotul Nicoletei Arhire, au primit, de la acelasi denuntator, suma de 2.000 de lei, respectiv 1.000 de lei, pentru interventia chirurgicala.

Luni, seful Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara de la SJU Constanta a primit inca 1.000 de lei de la denuntator, ca rest al sumei cerute initial de medic pentru operatia pe cord, fiind prins in flagrant de procurorii anticoruptie.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Constanta a precizat, intr-un comunicat de presa, ca a existat si un mandat de perchezitie emis pentru Sectia de Chirurgie Cardiovasculara.

"Luni, in jurul orei 9.00, managerul spitalului a fost instiintat de catre procurorii DNA ca exista un mandat de perchezitie pentru Sectia de Chirurgie Cardiovasculara, apartinand Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sf. Apostol Andrei, existand suspiciunea unei fapte de coruptie, respectiv primire de foloase necuvenite, in aceasta speta fiind incriminati medicul sef Marius Militaru si doi medici anestezisti, respectiv Dorin Arhire si Nicoleta Arhire. Aceasta actiune a fost declansata in urma informatiilor primite de catre DNA de la un pacient care fusese internat, operat si externat, in stare vindecat, pe 11 decembrie", se arata in comunicatul Spitalului Judetean Constanta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sef chirurgie Constanta arestat, #arestari mita Constanta , #DNA