Seful Politiei Botosani, cercetat sub control judiciar - promova ofiterii dupa bunu-i plac

Marti, 05 Mai 2015, ora 22:56
5385 citiri
Seful Politiei Botosani, cercetat sub control judiciar - promova ofiterii dupa bunu-i plac

Seful IPJ Botosani, Cristian Cucoreanu, si seful Serviciului Resurse Umane din IPJ Botosani, Andrian Osolinschi, au fost pusi, marti seara, sub control judiciar de catre Serviciul Teritorial Suceava al DNA, in dosarul in care au fost inculpati pentru abuz in serviciu.

Potrivit DNA Suceava, in urma perchezitiilor facute, marti, la sediul IPJ Botosani si a probelor administrate, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sefului IPJ Botosani Cristian Cucoreanu si a sefului Serviciului Resurse Umane din cadrul IPJ Botosani, Andrian Osolinschi, pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Astfel, in sarcina lui Cucoreanu, procurorii anticoruptie au stabilit ca acesta nu a respectat atributiile de serviciu din fisa postului, privind promovarea intr-o functie superioara de executie, respectiv ofiter specialist I, a ofiterului Cristian Cezar Suhan.

Cucoreanu a semnat in calitate de inspector sef al IPJ Botosani, fara sa verifice in fapt, conditiile emiterii unei dispozitii din 29 decembrie 2014, in cuprinsul careia era mentionata in mod nereal indeplinirea procedurii prevazute in Ordinul MAI referitor la asigurarea publicitatii vacantarii postului, constituirea comisiei pentru ocuparea postului vacant cu rol in selectarea si intervievarea cadrelor care indeplineau conditiile de promovare, precum si existenta documentelor necesare emiterii acestei dispozitii.

Seful IPJ Botosani, saltat de procurorii DNA si dus la audieri - Update

Anchetatorii arata ca aceasta fapta a dus, pe de o parte, la obtinerea unui folos necuvenit in beneficiul ofiterului Cristian Suhan lucrator de politie in cadrul IPJ Botosani, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, prin numirea intr-o functie superioara, si pe de alta parte la producerea unui prejudiciu moral ofiterilor de politie ce indeplineau conditiile de accedere pe functia superioara, necesara, de altfel, ocuparii gradului profesional de comisar sef de politie.

In cazul sefului Serviciului Resurse Umane s-a stabilit ca acesta nu si-a respectat atributiile de serviciu mentionate in fisa postului privind promovarea intr-o functie superioara de executie a lui Suhan pentru ca a semnat ca verificator fara sa verifice, in fapt, conditiile emiterii dispozitiei sefului IPJ Botosani in cuprinsul careia era mentionata in mod nereal indeplinirea procedurii prevazute privind asigurarea publicitatii vacantarii postului, constituirea comisiei pentru ocuparea postului vacant cu rol in selectarea si intervievarea cadrelor care indeplineau conditiile de promovare, precum si existenta documentelor necesare emiterii acestei dispozitii.

DNA Suceava a desfasurat, marti, perchezitii si ridicari de documente la sediul Politiei Judetene Botosani, actiunea vizand comiterea unor infractiuni asimilate celor de coruptie privind indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu.

DNA descinde la IPJ Botosani: Suspiciuni de coruptie in Politie

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sef Politie Botosani DNA, #sef Politie Botosani control judiciar, #sef Politie Botosani abuz serviciu , #DNA