Senator PSD trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 15:14
1496 citiri
Senator PSD trimis in judecata pentru abuz in serviciu
Foto: sansanews.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a senatorului PSD Victor Mocanu, fost presedinte al Consiliului Judetean Buzau. Acesta este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in perioada aprilie - mai 2012, Mocanu si-a incalcat atributiile de serviciu in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, pagubind statul cu peste 565.000 de lei, potrivit unui comunicat al DNA.

Senatorul este acuzat ca a incheiat opt contracte ilegale de furnizare echipamente medicale cu SC Medical Finance Projects SRL Bucuresti, in scopul inaugurarii aparente a noului sediu al Maternitatii din cadrul Spitalului Judetului Buzau.

Senatorul PSD Niculae Badalau, urmarit penal pentru trafic de influenta

" (...) pe langa faptul ca (echipamentele medicale - n.red.) fusesera supraevaluate, nici nu fusesera livrate, iar contractul de inchiriere era lipsit de utilitate, cheltuielile angajate fiind in mod vadit ineficiente din punct de vedere economic", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Pentru recuperea pagubei cauzate bugetului judetului Buzau, procurorii au dispus punerea sub sechestru a bunurilor lui Mocanu, dar si ale altor persoane implicate in acest dosar, care a fost inaintat spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Celelalte persoane implicate in acest caz sunt Constantin Lungu, fost director executiv al Directiei pentru Administrarea Patrimoniului si Investitii, Mihail Daniel Badic, administrator al unei societati comerciale cu capital privat si Eugenia Husea, reprezentant comercial al unei societati.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#senator PSD judecata DNA, #Victor Mocanu judecata PSD, #Victor Mocanu abuz serviciu , #DNA