Sotia lui Daniel Chitoiu, audiata la DNA in scandalul ASF (Video)

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 12:35
3758 citiri
Sotia lui Daniel Chitoiu, audiata la DNA in scandalul ASF (Video)
Foto: Digi24

Laura Chitoiu, sotia ministrului demisionar de Finante Daniel Chitoiu (PNL), a fost audiata, vineri, pentru a doua oara de procurorii DNA, ea fiind pusa sub acuzare pentru abuz in serviciu contra intereselor statului in dosarul Carpatica Asig.

Ea s-a prezentat la audieri la ora 10 si a plecat dupa o ora, fara sa dea declaratii presei.

Laura Chitoiu ocupa functia de director al Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), institutie condusa de Dan Radu Rusanu, nasul familiei Chitoiu.

A fost cea de a doua intalnire a Laurei Chitoiu cu procurorii, dupa cea din urma cu doua saptamani, cand a fost nevoie sa fie adusa cu mandat.

Angajata de 5 ani la ASF, Laura Chitoiu este acuzata ca a trucat un concurs si s-a folosit de functia sa pentru a favoriza o persoana la angajare in conducerea institutiei. In dosarul sau apar interceptari in care sunt surprinse diverse discutii cu persoane din conducerea ASF, dar si cu alti oficiali.

Stenograme halucinante in cazul sotiei lui Chitoiu: Dobitoaca aia nu ma-ntreaba nimic, ca o trosnesc imediat

In aceasta cauza sunt deja arestate preventiv doua persoane, omul de afaceri Ilie Carabulea si unul dintre directorii ASF, Marian Marzoc, alte persoane fiind cercetate in stare de libertate. Anchetatorii spun ca doi fosti directori ai companiei de asigurari Carpatica au ajuns membri in ASF si ei ii anuntau si chiar opreau anumite controale ce erau anuntate la compania la care fusesera angajati anterior.

Ordonanta cu dedicatie pentru Carabulea. Stenograme cu Laura Chitoiu: Sa-i linisteasca si pe aia

In acelasi timp, procurorii DNA au cerut documente de la Ministerul Justitiei, Guvern, Senat si Camera Deputatilor, pentru a se verifica daca Ordonanta de Urgenta privind modificarea structurii si organizarii ASF s-a facut in interesul unor persoane. Documentele se afla acum pe masa procurorilor.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Laura Chitoiu audiata DNA, #dosar DNA ASF, #sotie Chitoiu DNA ASF , #DNA