Spaga la CFR: DNA face primele retineri, printre care un important om de afaceri (Video)

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 12:24
4745 citiri
Spaga la CFR: DNA face primele retineri, printre care un important om de afaceri (Video)
Foto: RFI Romania

Directorul CFR Galati, directorul Salinei Ocna Dej si mai multi oameni in mediul de afaceri au fost retinuti pentru 24 de ore, miercuri dimineata, de DNA, in dosarul de coruptie in care marti au avut loc perchezitii inclusiv la birourile CFR Calatori.

Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a sapte persoane, a anuntat DNA, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

Una dintre persoanele retinute este Laurentiu Seceleanu, directorul CNCF CFR SA - Sucursala Regionala de Cai Ferate Galati, acuzat de luare de mita

si complicitate la spalare de bani.

Directorul Regionalei CFR Galati, ridicat de acasa de procurorii DNA

De asemenea, tot din cadrul conducerii CFR a fost retinut si Teodor Gavris, sef Serviciu Automotoare si ulterior director de tractiune in cadrul SNTFC CFR Calatori, acuzat de luare de mita, de abuz in serviciu si complicitate la spalare de bani.

Omul de afaceri Calin Mitica ar fi coordonat un grup infractional organizat

Omul de afaceri Calin Mitica, dar si directorul Transferoviar Grup, Kinga Madarasan, si fostul director al Remarul 16 Februarie Adrian Stefan au fost de asemenea, retinuti, dupa mai multe ore de audieri.

Omul de afaceri din Cluj, care controleaza societatatatile Transferoviar Grup si Remarul 16 Februarie, ar fi coordonat un grup infractional organizat, constituit impreuna cu Madarasan Kinga si Stefan Adriian. Scopul acestui grup infractional era acela de "corupere a unor functionari publici cu functii de conducere in CFR, pentru procurarea unor avantaje economice in favoarea celor doua societati", reiese din comunicatul DNA.

Mitica se face vinovat si de dare de mita, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu. Colegii sai de la Transferoviar Grup, Madarasan Kinga si Stefan Adriian, sunt acuzati de complicitate la dare de mita si complicitate la spalare de bani.

De asemenea, tot pentru actiuni similare a fost retinut pentru 24 de ore directorul general al Remarul 16 Februarie, Barbacuti Dumitru.

Directorul Salinei Ocna Dej, acuzat de trafic de influenta

"Grupul infractional ar fi fost sprijinit sistematic de inculpatul Mihut Georgel, directorul Salinei Ocna Dej. Acesta ar fi furnizat in mod repetat informatii din interiorul Societatii Nationale a Sarii SALROM SA, a indicat care sunt functionarii din conducerea SALROM SA care trebuie corupti, pentru obtinerea de catre SC Transferoviar SA a unor lucrari si servicii punctuale", arata DNA.

"Totodata, acesta ar fi actionat pentru influentarea conducatorilor SALROM SA, in vederea favorizarii ilegale a intereselor SC Transferoviar Grup SA, a intermediat contactele dintre acesti conducatori si membrii grupului infractional organizat, a avertizat reprezentantii SC Transferoviar Grup SA cu privire la functionarii SALROM SA, perceputi ca fiind ostili intereselor operatorului economic privat", mai informeaza procurorii anticoruptie.

Pe numele directorului Salrom au fost retinute infractiunile de sprijinire a unui grup infractional organizat, luare de mita, complicitate la spalare de bani si complicitate la trafic de influenta.

Procurorii DNA au demarat marti 22 de perchezitii in mai multe judete din tara, intr-o cauza care vizeaza suspiciuni de coruptie comise in perioada 2012-2014. Descinderile au avut loc la birourile CFR Calatori, la compania Transferoviar Calatori, la CFR Marfa, precum si la domiciliile unor persoane fizice.

G.F.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#director CFR retinut DNA, #Calin Mirica retinut dosar CFR, #retinuti dosar coruptie CFR, #perchezitii DNA CFR , #DNA