Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy, trimisi in judecata pentru abuz in serviciu

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 16:48
7119 citiri
Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy, trimisi in judecata pentru abuz in serviciu
Foto: Arhiva

Fostul ministru liberal al Justitiei Tudor Chiariu si fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy au fost trimisi miercuri in judecata de procurorii DNA sub acuzatia de abuz in serviciu.

Alaturi de ei vor mai fi judecati trei directori de la Posta Romana, tot sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice, informeaza un comunicat al DNA remis Ziare.com.

Acestia sunt Dan Mihai Toader, presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Companiei Nationale Posta Romana S.A. (C.N.P.R.), Lepadatu Emanoil, director economic executiv al C.N.P.R. S.A, si Marinescu Andrei, director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al C.N.P.R. S.A.

Cei trei directori sunt acuzati si ei de abuz in serviciu, dar si de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand institutiilor publice, cu ocazia unei operatiuni comerciale.

In acelasi dosar mai este cercetat si Folfa Ioan, administrator la S.C. TOPCADEX 99 S.R.L., care este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsita in legatura cu o fapta de coruptie.

Tun de 8.619.787 de euro

In rechizitoriul intocmit, procurorii DNA sustin ca acuzatii, in perioada 2005 - 2007, au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a Statului Roman in proprietatea privata prin intermediul unor acte nelegale. Drept urmare statul roman a fost prejudiciat cu suma de 8.619.787 de euro.

Toader Dan Mihai, Lepadatu Emanoil si Marinescu Andrei, in calitate de director general, director economic executiv si, respectiv, director al Directiei de Dezvoltare Strategica, au subevaluat imobilul din Calea Victoriei nr. 133 - 135, care era proprietate a statului, stabilind cu intentie o valoare diminuata fata de valoarea comerciala reala a imobilului.

Dupa asta imobilul a fost trecuta din patrimoniul Postei Romane in cel al unei firme private, prin intermediul unor acte falsificate.

Avand in vedere ca exista un litigiu pe rolul Curtii de Apel cu privire la dreptul de proprietate al Postei Romane, Zsolt Nagy a initiat o de hotarare de guvern cu caracter retroactiv asupra dreptului de proprietate a imobilului din Calea Victoriei nr.133-135, in vederea promovarii intereselor private ale a doua firme private.

La scurt timp, omologul sau din cadrul Ministerului Justitiei, inculpatul Chiuariu Tudor Alexandru a avizat acest proiect de hotarare de guvern cu ignorarea opiniei specialistilor din subordine care sustinusera ca acest demers este ilegal.

Prin cererea din data de 16 ianuarie 2008 a Presedintelui Romaniei, adresata Ministrului Interimar al Justitiei, s-a solicitat declansarea procedurilor legale pentru urmarea penala a numitilor Zsolt Nagy - fost ministrul al comunicatiilor si tehnologiei informatiei si Chiuariu Tudor Alexandru - fost ministrul al justitiei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Citește și:
Ce spune Marcel Boloș despre momentul rotativei din luna mai, când ar trebui să cedeze ministerul PSD. „Responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor nu poate fi stopată dintr-o dată”
Ce spune Marcel Boloș despre momentul rotativei din luna mai, când ar trebui să cedeze ministerul PSD. „Responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor nu poate fi stopată dintr-o dată”
Ministrul Marcel Boloş a declarat, sâmbătă, 4 februarie, la Realitatea Plus, despre rotaţia premierilor, că dacă protocolul se respectă aşa cum este el, mandatul său se termină pe data...
Solicitare în Parlamentul European: „Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi. Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina”
Solicitare în Parlamentul European: „Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi. Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina”
Europarlamentarul PMP Eugen Tomac afirmă, sâmbătă, că rezoluţia europeană ce urmărea pregătirea summit-ului UE-Ucraina a adus ȋn dezbatere o idee ambiţioasă, şi anume expulzarea...
Comentarii
Poza crin-geoana
crin-geoana
rank 5
Wanted, caut de cateva ore crin sa ne spuna ceva de inculpatul "curat liberal" chiuariu, baiatul de pravalie a lui fenechiui si nu-l gasesc; crinutzul si-a trimis postacii pnl-psd-pc pe forum, fii barbat crin, da o conferinta de presa, fa-te ca esti sef!