Un primar arestat preventiv, trimis in judecata in doua dosare de coruptie

Marti, 10 Martie 2015, ora 21:57
2145 citiri
Un primar arestat preventiv, trimis in judecata in doua dosare de coruptie

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea l-au trimis in judecata pe primarul din Beius, Adrian Nicolae Domocos, in al doilea dosar de coruptie, in care este acuzat de luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si conflict de interese.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Vasile Lucut, administrator al SC Unicarm SRL, Ioan Usvat, sef al compartimentului de urbanism din cadrul Primariei Beius.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada octombrie 2010 - aprilie 2012, Adrian Domocos a pretins si a primit suma totala de 59.000 lei de la Vasile Lucut, pentru a elibera in mod ilegal o autorizatie de construire, avand ca obiect construirea unui magazin universal in municipiul Beius, apartinand SC Unicarm SRL.

In aceeasi perioada, primarul, cu ajutorul lui Vasile Lucut si prin intermediul firmei administrate de acesta, a disimulat adevarata natura a provenientei sumei de 59.000 lei, primita cu titlu de mita, prin incheierea unor contracte de sponsorizare intre SC Unicarm SRL si Asociatia "Fortuna" Beius, al carei presedinte este si in prezent Adrian Domocos.

De asemenea, in perioada octombrie - noiembrie 2010, Adrian Domocos si Ioan Usvat, in calitate de sef al compartimentului de urbanism din cadrul Primariei Beius, desi cunosteau faptul ca SC Unicarm SRL nu detinea autorizatie de construire pentru magazinul situat in municipiul Beius, prin nerespectarea atributiilor de serviciu, nu au luat masurile necesare pentru sistarea lucrarilor si intrarea in legalitate, decat dupa ce Primaria Beius a fost somata in acest sens de catre Inspectoratul Teritorial in Constructii Bihor.

Dupa aceasta somatie, la data de 12 noiembrie 2010, inculpatii au emis ilegal autorizatia de construire, desi nu exista acordul de mediu si acordul proprietarilor vecini afectati.

In luna noiembrie 2010, primarul Domocos a acceptat ca pe o suprafata de 470 mp din domeniul public al municipiului Beius sa fie construita o parcare necesara functionarii magazinului apartinand SC Unicarm SRL, fara sa fi fost incheiat vreun contract de concesiune sau inchiriere si fara plata, cauzand un prejudiciu bugetului local al municipiului Beius, in cuantum de 84.600 lei (pana in prezent).

De asemenea, in perioada martie 2009 - decembrie 2012, Adrian Domocos, in calitate de presedinte al Asociatiei "Fortuna" Beius, a obtinut cu titlu de sponsorizare, de la mai multe societati comerciale, sume de bani si mobilier in valoare totala de 105.011 lei.

In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile si mobile apartinand primarului Domocos.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bihor.

Ttoodata, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Oradea l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Adrian Nicolae Domocos, intr-un alt dosar, in care edilul este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu, fals intelectual, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia de primar, detinerea fara drept a unei arme neletale si detinerea fara drept a munitiilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#primar Beius judecata, #primar Beius coruptie , #DNA