Portretul Vanessei Youness: Femeia-șaman care l-a păcălit pe șeful DIPI să se drogheze și pe un afacerist să-i dea bani „pe ochi frumoși”

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 21:00
9425 citiri
Portretul Vanessei Youness: Femeia-șaman care l-a păcălit pe șeful DIPI să se drogheze și pe un afacerist să-i dea bani „pe ochi frumoși”
Vanessa Youness (centru), la Curtea de Apel București în dosarul de trafic de influență. FOTO: Ionuț Mureșan

Vanessa Youness – femeia care i-a convins pe artizanii afacerii Microsoft că are influență asupra lui Emil Boc, deși erau doar vecini pe scara blocului – cere judecătorilor de la Curtea de Apel București să îi reaudieze pe denunțătorii ei, Dinu Pescariu, Claudiu Florică și Gheorghe Verioti.

Condamnată la 3 ani de pușcărie pentru trafic de influență, Vanessa Youness vrea să își dovedească nevinovăția și să le arate judecătorilor că a luat 1 milion de euro pe vremea când avea doar 27 de ani pentru a pune bazele unui business, nu pentru a face trafic de influență pe lângă Emil Boc.

Solicitarea Vanessei Youness vine într-un moment procesual delicat: mai sunt zece zile până când Tribunalul Dâmbovița va pronunța decizia de finalizare a etapei de cameră preliminară în dosarul în care aceasta este cercetată pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de droguri în Dosarul Ayahuasca, alături de Gelu Oltean, fost șef al DIPI.

La Curtea de Apel București, unde se judecă în apel dosarul de trafic de influență, avocatul Călin Budișan - cel care o reprezintă pe Vanessa Youness - a arătat miercuri, 24 noiembrie, că are de gând să „joace” cu toate cărțile pe masă: a cerut reaudierea denunțătorilor (Claudiu Florică și Dinu Pescariu), dar și a afaceristului Gheorghe Verioti.

Milionul de euro al Vanessei, învăluit în mister

Esența dezbaterilor este suma de 1 milion de euro primită de Vanessa Youness în 2011, pe vremea când avea 27 de ani.

Claudiu Florică și Dinu Pescariu – inculpați în mega-dosarul Microsoft – susțin că i-ar fi dat Vanessei Youness suma de 1 milion de euro prin intermediul afaceristului Gheorghe Verioti cu scopul de a-l convinge pe Emil Boc, premier la acea vreme, să prelungească contractele pentru licențe Microsoft.

Trebuie amintit că Dosarul Microsoft cuprinde o activitate inferacțională care se întinde din 2004 până în 2012, în mai multe guverne. Pescariu și Florică erau reprezentanţi ai companiei D.Con-Net AG, o firmă de consultanță IT și suport software. De fiecare dată când se schimba un guvern, cei doi trebuiau să „ungă” pe vreun oficial pentru a prelungi contractele de licență Microsoft.

Așa se face că în mega-dosarul Microsoft apar zeci de nume, atât oameni de afaceri cât și demnitari. De această dată este vorba despre ultima parte a afacerii cu licențe, din perioada 2010-2012.

Afaceriști „de calibru”, trași pe sfoară de o puștoaică

Dinu Pescariu și Claudiu Florică sunt inculpați în dosarul Microsoft 3, alături de Gabriel Sandu, ministru al Comunicațiilor în 2009. Pescariu și Florică au făcut denunțuri la DNA în care au spus că după anul 2010 au căutat o modalitate de a asigura prelungirea contractelor pentru licențele de software. În acest scop aceștia s-ar fi înțeles cu afaceristul Gheorghe Verioti, care susținea că el cunoaște o „persoană apropiată” de Emil Boc.

Această „persoană apropiată” era Vanessa Youness, doar că ulterior s-a dovedit că apropierea dintre ea și fostul premier se oprea pe scara blocului, cei doi fiind nici mai mult, nici mai puțin decât vecini. Vanessa Youness se lăuda însă cu acest aspect și așa ar fi ajuns informația la urechile celor doi reprezentanți ai firmei D.Con-Net AG.

Versiunea procurorilor DNA este că Vanessa Youness le-ar fi promis afaceriștilor că intervine ea pe lângă Emil Boc, iar aceștia i-au dat 1 milion de euro pentru o „vorbă bună”.

Versiunea Vanessei Youness e că membri ai familiei Verioti (mai exact Gheorghe Verioti și cei doi copii, Elena și Constantin) i-ar fi dat 1 milion de euro ca „aport la un business în desfășurare”. Avocatul nu a precizat în fața instanței ce „business” învârtea Vanessa Youness la 27 de ani astfel încât să îi ceară unui afacerist versat precum Gheorghe Verioti o sumă impresionantă, în așa fel încât acesta să și accepte propunerea.

Acum, judecătorii de la Curtea de Apel București trebuie să stabiliească cine spune adevărul: afaceriștii implicați în „tunul” Microsoft sau Vanessa Youness.

Avocatul acesteia a solicitat instanței, pe lângă re-audierea martorilor, să facă adrese către o bancă elvețiană – cea în contul căreia Vanessa Youness a primit o parte din bani – pentru a vedea cu ce titlu a fost transferată suma.

Vanessa Youness a fost condamnată pe fond, la Tribunalul București, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

„Preoteasa amazoniană” Vanessa Youness, cu clinica sub sechestru

„Dispune confiscarea de la inculpata Youness Amal Vanessa a sumei de 1.000.000 euro, în echivalent lei la cursul BNR, la data executării efective. În temeiul art.404 alin.4 lit.c C.p.p. menține măsurile asigurătorii luate în cauză asupra bunurilor indisponibilizate prin Ordonanţa nr.868/P/2016 din data de 02.02.2018, aparținând inculpatei Youness Amal Vanessa”, se arată în minuta deciziei Tribunalului București din data de 28 mai 2021.

Printre imobilele puse sub sechestru este și o clinică deschisă de Vanessa Youness, mai precis cea la care au descins procurorii și mascații în Dosarul Ayahuasca, atunci când l-au reținut pe Gelu Oltean, fost șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI).

Figura principală în acest dosar este tot Vanessa Youness, care i-a convins pe „pacienții” ei de la clinică – inclusiv pe Gelu Oltean, despre care se spune că i-ar fi fost iubit – că dacă beau ceai de Ayahuasca se vor vindeca de toate problemele, fizice sau psihice.

Vanessa Youness avea dreptate: „pacienții” ei au simțit imediat o ameliorare a tuturor problemelor, până la euforie și pace interioară – asta pentru că Ayahuasca e un drog.

Ayahuasca – substanța pentru care șeful DIPI s-a lăsat de băut și de fumat

Mai precis, Vanessa Youness și-a tratat „pacienții” cu un decoct cu efect stupefiant, care conține DMT (n.r. - un acronim pentru dimetiltriptamină, o substanță psihoactivă, mai precis un halucinogen).

Polițistului Gelu Oltean nu i-a trecut nici până recent efectul tratamentelor Vanessei Youness. El a trimis presei o scrisoare deschisă în care arată că tratamentul-minune al Vanessei l-a întinerit și l-a făcut să se simtă atât de bine, încât nici băutură nu-i mai trebuie și nici de țigări nu s-a mai atins. Polițistul a scris mai multe texte pe acest subiect pe blogul său, GeluOltean.ro.

Iată cum o descrie „pacientul” Gelu Oltean pe „medicul” Vanessa Youness:

„Dr. Vanessa Youness, în termeni de 3D, este unicul medic din lume, pe care l-am cunoscut și care a reușit să mă ajute să mă vindec de: probleme cardiace, ficat, stomac, rinichi, tiroida, alcool, fumat. Cu alte cuvinte, probleme psihologice, sufletești și fizice și m-a făcut să-mi înlătur nefericirea în care trăiam, chiar fără să știu și să-mi găsesc pacea, liniștea si vindecarea. Dr. Vanessa Youness, în 3D este unicul medic care poate vindeca orice boală! Iar dacă ar fi lăsată în pace să își ducă la bun sfârșit proiectul medical de cercetare, care este unic in lume, ar demonstra științific și evident, capacitatea infinită a minții umane, de a se îmbolnăvi și de a se vindeca singură!”.

Acuzațiile procurorilor DIICOT în Dosarul Ayahuasca

Numai că procurorii DIICOT sunt de altă părere: îi acuză pe Vanessa Youness și pe Gelu Oltean de mai multe infracțiuni, printre care trafic internațional de droguri de mare risc și constituire de grup infracțional organizat.

„În perioada 13-15 decembrie 2019, cetățeanul străin L.T.I.M. (n.r. – Lishman Thomas Ivor Mowbray) urma să coordoneze în România, împreună cu Y.A.V. (n.r. – Youness Amal Vanessa) într-o locație ce urma să fie comunicată ulterior participanților, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ceai de ayahuasca. Ayahuasca este o băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine – un drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor, ce se regăsește în tabelul anexa nr. 1 din Legea 143/2000. Pentru participarea la evenimentul din România, participanții trebuiau să plătească suma de 550 de euro/persoană, dacă acceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 euro/persoană, dacă participantul dorea să fie cazat singur. Sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de organizator sau plătite cash la recepția clinicii. Înscrierea participanților se efectua prin completarea mai multor date personale pe un site, ulterior prin condiționarea participării de o recomandare transmisă prin email de către un alt participant, la un eveniment anterior”, rețin procurorii în rechizitoriu.

Dosarul Ayahuasca este pe rolul Tribunalului Dâmbovița, unde a stat vreme de mai bine de 20 de luni în procedura de cameră preliminară, care se judecă în ședință secretă. Pe data de 3 decembrie, judecătorul de cameră preliminară va decide dacă rechizitoriul este legal întocmit și dacă poate începe etapa judecății pe fond.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Bărbat prins când primea mită 20.000 de euro de la ruda unei persoane trimise în judecată. Ce a promis în schimbul banilor
Bărbat prins când primea mită 20.000 de euro de la ruda unei persoane trimise în judecată. Ce a promis în schimbul banilor
Un bărbat a fost reţinut pentru trafic de influenţă după ce a fost prins când primea 20.000 de euro de la o rudă a unei persoane trimise în judecată, în schimbul promisiunii că poate...
”Nu mai vreau să trăiesc o viață așa!” Un adolescent s-a predat Poliției, după ce a încercat să comită un jaf
”Nu mai vreau să trăiesc o viață așa!” Un adolescent s-a predat Poliției, după ce a încercat să comită un jaf
Un adolescent de 16 ani din Italia a sunat la Poliție pentru a se preda la scurt timp după ce a încercat să jefuiască un bărbat. Cu o armă falsă și o lamă în mână, adolescentul i-a...
#Vanessa Youness Emil Boc, #trafic de influenta, #trafic de droguri, #ayahuasca, #Gelu Oltean sef DIPI , #DNA