Lider PNL, urmarit penal pentru santaj, mita si abuz in serviciu

Joi, 05 Iunie 2014, ora 08:19
3146 citiri
Lider PNL, urmarit penal pentru santaj, mita si abuz in serviciu

Rares Vasile Pop, inspector sef teritorial (Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj) in cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier si vicepresedinte al organizatiei PNL Cluj, este urmarit penal pentru abuz in serviciu, santaj, luare de mita si alte infractiuni.

DNA a anuntat prin intermediul unui comunicat remis miercuri seara ca acesta este urmarit penal si pentru "desfasurarea de activitati ca acte de comert, incompatibile cu functia detinuta in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase" si "permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata".

In acelasi dosar mai sunt urmariti penal inspectorii Crisan Claudiu Vasile si Dohotar Ioan Radu, pentru abuz in serviciu comis in forma continuata cu obtinere de foloase necuvenite si permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

In perioada 2012-2014, Rares Vasile Pop alaturi de Crisan Claudiu Vasile si Dohotar Ioan Radu au influentat activitatea inspectorilor aflati in trafic, in vederea efectuarii controlului rutier.

"Prin aceste demersuri, suspectii solicitau neluarea masurilor legale pentru sanctionarea utilizatorilor mijloacelor rutiere, in scopul protejarii unor societati aflate in sfera de interes a inspectorilor judeteni", mai anunta DNA.

Procurorii precizeaza ca vicepresedintele PNL Cluj a legat relatii cu mai multi operatori economici ce activeaza in domeniu, asigurandu-le protectia in schimbul obtinerii de avantaje patrimoniale.

Pe 9 decembrie 2013, acesta a pretins si primit de la doi martori denuntatori 1.500 lei pentru a ajuta in cazul unor controale de catre inspectorii din subordine.

DNA mai anunta ca in ziua de 27 martie 2014, doi inspectori din cadrul ISCTR - Inspectoratul Judetean Alba au efectuat un control la o scoala generala, vizand obtinerea licentei de transport si modul de efectuare a transportului cu un autovehicul Aro, utilizat de unitatea de invatamant.

Cei doi au descoperit incalcarea normelor privind obligatia echiparii vehiculului cu tahograf si limitator de viteza, pentru care s-a stabilit o amenda de 9.000 de lei.

"Ca urmare a acestei actiuni, suspectul Rares Vasile Pop a solicitat inspectorului coordonator al judetului Alba, anularea notei de constatare si refacerea controlului prin desemnarea unei noi echipe de control care sa nu consemneze neregulile constatate, sub amenintarea destituirii din functia de coordonator judetean.

In pofida amenintarilor, inspectorul coordonator al judetului Alba a refuzat sa dea curs solicitarii", se mai arata in comunicatul DNA.

A.G.

Citeste si:
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, 19 septembrie, că a auzit discuţii între şefii serviciului Român de Informaţii şi procurori asupra cărora cei de la SRI...
Sursa: Ziare.com