Viceprimarul din Ploiesti, despre DNA: Cretini! Kovesi sesizeaza CSM

Joi, 20 Iunie 2013, ora 21:23
3340 citiri
Viceprimarul din Ploiesti, despre DNA: Cretini! Kovesi sesizeaza CSM
Foto: Arhiva

Seful DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat CSM dupa ce viceprimarul din Ploiesti, Raul Petrescu, despre care procurorii anticoruptie sustin ca a intervenit pentru ca o persoana sa fie reprogramata mai repede la examenul auto, a spus ca acuzatia este "un ordin politic, o mizerie a unor cretini".

"Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi, a sesizat la data de 20 iunie 2013, in temeiul dispozitiilor art. 75 alin.1 din Legea nr. 303/2004, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, privind statutul judecatorilor si procurorilor, Consiliul Superior al Magistraturii in vederea efectuarii de verificari cu privire la situatia constatata in legatura cu aparitia in mass-media a unor afirmatii denigratoare care aduc atingere dreptului la imagine a magistratilor, cu consecinta afectarii independentei sistemului judiciar", se arata intr-un comunicat de joi al DNA.

Potrivit sursei citate, marti, publicatia on-line Incomod a publicat articolul intitulat "Raul Petrescu a acceptat sa comenteze acuzatiile care i-au fost aduse de DNA...".

In acel articol, viceprimarul a spus despre acuzatia ce i se aduce ca "este un ordin politic, o mizerie a unor cretini, este ceva fabricat, iar cei de la DNA sunt executanti ale unor ordine politice".

"Continutul afirmatiilor si limbajul folosit (...) exced cadrului constitutional si procesual, privind exercitarea dreptului la aparare si celui privind libertatea de expresie si limitele acesteia", arata DNA.

Articolul mentionat, precizeaza DNA, a fost preluat si de alte publicatii din presa prahoveana.

"In acest context, s-a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii analizarea si dispunerea masurilor legale, tinand seama ca, prin declaratii de acest gen se creeaza un potential de deteriorare a imaginii magistratilor, ca reprezentanti ai institutiilor statului", se mai arata in comunicat.

Viceprimarul din Ploiesti, Raul Petrescu, a fost trimis in judecata pentru complicitate la cumparare de influenta, dupa ce a rugat un inspector de asigurari, acuzat si el in dosar, sa intervina pe langa functionarii de la Permise pentru ca o persoana sa fie reprogramata mai repede la examenul auto.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Prahova il acuza pe Raul Alexandru Petrescu, viceprimarul municipiului Ploiesti, de complicitate la cumparare de influenta.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Prahova.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#viceprimar Ploiesti DNA, #Kovesi CSM viceprimar Ploiesti , #DNA