Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA alaturi de Catalin Voicu (Video)

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 10:44
2643 citiri
Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA alaturi de Catalin Voicu (Video)

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc si senatorul Catalin Voicu sunt audiati, miercuri, la DNA Pitesti, in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu.

Viorel Hrebenciuc este audiat ca martor in dosarul in care este anchetat presedintele CJ Arges, potrivit unor surse judiciare citate Antena 3.

Viorel Hrebenciuc a stat la DNA mai putin de o ora, iar la plecare a recunoscut ca a fost chemat in legatura cu dosarul lui Constantin Nicolescu, precizand insa ca are calitate de martor in acest dosar.

Intrebat de jurnalisti daca este adevarat ca in urmatoarele zile a fost citat la DNA Pitesti si Catalin Voicu, deputatul Viorel Hrebenciuc a spus nu stie si nici nu poate sa ofere alte amanunte legate de audierea sa.

Audierea celor doi ar putea avea legatura cu extinderea cercetarilor in dosarul lui Constantin Nicolescu, existand suspiciunea ca Nicolescu ar fi incercat sa influenteze modul in care functioneaza justitia prin promovarea unui magistrat de la Curtea de Apel Pitesti intr-o functie de conducere.

Senatorul Catalin Voicu este retinut intr-un dosar care are ca obiect tocmai interventiile sale la unii judecatori si in unele dosare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar deputatul Viorel Hrebenciuc are calitatea de martor in acest dosar, dupa ce convorbirile lui telefonice cu Catalin Voicu au fost interceptate.

Potrivit acelorasi surse judiciare, nu este exclus ca tinta DNA pentru urmatoarea perioada sa fie aceea de a obtine cu orice pret stramutarea proceselor care-l vizeaza pe presedintele CJ, de la instantele din Arges, in cazul in care acesta va fi trimis in judecata. La fel s-a intamplat si in Dosarul permiselor, DNA a obtinut stramutarea procesului de la Pitesti, la Curtea de Apel Targu Mures. Iar asta dupa ce a prezentat mai multe inregistrari telefonice cu judecatori si procurori care ar fi facut interventii si au cerut diverse favoruri la sefii de la Permise Auto.

Presedintele Consiliului Judetean Arges este acuzat ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false potrivit carora acestea ar fi fost afectate de inundatiile din 2005 si a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.

Nicolescu mai este acuzat si ca, in perioada 2006 - 2008, a primit mita de la patronul firmei Pic, Cornel Penescu, 66.588,15 lei si produse, pentru a dispune achizitionarea de catre CJ Arges a unor produse alimentare si nealimentare de la aceasta societate, fara a organiza pentru aceasta o licitatie publica.

Citeste si:
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu...
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...