Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Vlad Cosma continua acuzatiile la adresa DNA Ploiesti: Pot sa fac dovada cum a fost masluit dosarul Tony Blair

Marti, 13 Februarie 2018, ora 07:46
6417 citiri
Vlad Cosma continua acuzatiile la adresa DNA Ploiesti: Pot sa fac dovada cum a fost masluit dosarul Tony Blair
Foto: Arhiva Camera Deputatilor

Fostul deputat PSD Vlad Cosma a continuat seria acuzatiilor lansate la adresa sefului DNA Ploiesti, Lucian Onea, si a fostului procuror Mircea Negulescu, el sustinand ca poate dovedi "cum a fost masluit la DNA Ploiesti dosarul Tony Blair", in care fostul premier Victor Ponta este acuzat ca a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghita un loc eligibil la alegerile din 2012.

Vlad Cosma s-a referit la conferinta de presa sustinuta luni de seful DNA Ploiesti, spunand ca procurorul Onea "era foarte speriat".

"Domnul Onea si alti procurori stiu lucrurile pe care le-am vazut si le este teama. (...) Nu stie ce inregistrari mai sunt.

Domnul Onea a fost in fata judecatorilor cu o cerere de arestare in care dansul, prin semnatura lui, a spus ca acele tabele si inscrisuri olografe au venit prin posta, iar astazi vine si spune ca i le-am dat eu personal. Corect, domnule Onea, vi le-am dat eu personal dupa ce m-ati pus sa le modific data.

Exact cum se aude in inregistrare (...() Domnul Onea s-a dat de gol si a confirmat inregistrarea mea. (...) Domnul Negulescu si domnul Onea Lucian au devenit adevarati profesionisti in a maslui probele. Pentru ca ei nu se pot duce in fata judecatorilor din Romania la toate instantele cu niste probe care sa para subrede. Domnul Negulescu a ales un nume care trebuia sa para al unui cetatean din Moldova, Serghei Petrus. Nu exista acest Serghei", a declarat Cosma, luni seara, la Antena 3.

Intrebat daca va merge marti la DNA Ploiesti, unde este citat ca martor intr-un dosar, Cosma a spus ca de trei-patru saptamani este chemat in fiecare saptamana la DNA Ploiesti.

"Ultima oara am fost acum doua saptamani, cand, probabil, speriati de ce se auzea in piata, ca exista niste inregistrari, au vrut sa ma determine fara voia mea sa refac o declaratie in dosarul Tony Blair.

Si pot sa fac dovada cum a fost masluit in unitatea de elita dosarul Tony Blair. Le-a fost frica, m-au chemat si au vrut sa repare niste greseli. Am refuzat acest lucru, le-am spus ca nu sunt de acord sa mai sustin ceea ce m-au pus sa fac si de atunci ma cheama in fiecare saptamana. Am sa ma prezint de fiecare data, nu imi e frica", a afirmat Cosma.

Fostul deputat PSD a mai sustinut ca face aceste "dezvaluiri" ca sa traga un semnal de alarma pentru ca "sunt foarte multe dosare in instante trimise in judecata de acesti procurori si niciunul nu s-a finalizat cu o condamnare definitiva".

"Si este momentul ca presedintele tarii, presedintii celor doua camere ale Parlamentului, procurorul general, Inspectia Judiciara sa verifice pentru ca foarte multe dosare sunt in instanta cu probe masluite de la cap la coada si exista riscul, cum s-a intamplat in anii comunismului, sa aflam ca oamenii au fost condamnati nevinovati", a adaugat Cosma.

Antena 3 a difuzat, duminica seara, o inregistrare cu fostul deputat PSD Vlad Cosma, care sustine ca procurorii Mircea Negulescu si Lucian Onea de la DNA Ploiesti ar fi incercat sa faca dosare in baza unor "probe fabricate" pe numele unor politicieni si oameni de afaceri, intre care Sebastian Ghita.

Vlad Cosma a sustinut, de asemenea, ca seful DNA Ploiesti, Lucian Onea, i-ar fi cerut sa modifice documente si probe care ar fi fost folosite ulterior in dosar.

Seful DNA Ploiesti, Lucian Onea, a sustinut luni o conferinta de presa pentru a raspunde acuzatiilor de fabricare si plantare de probe lansate de fostul deputat. Onea a spus ca DNA Ploiesti nu a falsificat niciodata probe si a respectat intotdeauna legea.

El a afirmat ca procurorii structurii pe care o conduce au fost avertizati de persoane din anturajul lui Vlad Cosma ca va urma un atac, ceea ce s-a si intamplat, dar nu vor ceda presiunilor, chiar daca acestea sunt din ce in ce mai agresive.

Seful DNA Ploiesti a precizat ca a solicitat Inspectiei Judiciare (IJ) sa faca verificari, fiind in joc reputatia procurorilor.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#inregistrari Vlad Cosma, #acuzatii DNA Ploiest Vlad Cosma, #inregistrari Vlad Cosma DNA , #DNA
Comentarii