Vot pentru arestarea preventiva a lui Gheorghe Coman. Deputatii vin din vacanta (Video)

Vineri, 27 Decembrie 2013, ora 08:59
1866 citiri
Vot pentru arestarea preventiva a lui Gheorghe Coman. Deputatii vin din vacanta (Video)
Foto: Arhiva

Camera Deputatilor urmeaza sa se reuneasca, vineri, pentru a se pronunta prin vot asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive a lui Gheorghe Coman, dupa ce Comisia juridica a avizat favorabil, luni, solicitarea in acest sens.

Cererea ministrului Justitiei, insotita de solicitarea Parchetului de pe langa ICCJ de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Gheorghe Coman, formulata in dosarul instrumentat de DNA, urmeaza sa fie dezbatuta in sedinta de plen a Camerei Deputatilor programata sa inceapa la ora 12.00.

Secretarul Camerei Deputatilor, deputatul Eugen Nicolicea, preciza luni ca sedinta de plen in care se va decide asupra solicitarii de arestare preventiva a deputatului Gheoghe Coman va avea loc in 27 decembrie, conform deciziei Biroului Permanent.

"Craciun, ne-Craciun, termenele sunt termene..."

Nicolicea a fost intrebat daca liderii grupurilor parlamentare au ridicat problema mobilizarii parlamentarilor la sedinta de plen, pentru intrunirea cvorumului, in conditiile in care sedinta este programata imediat dupa Craciun. "Craciun, ne-Craciun, termenele sunt termene... eu intotdeauna am sustinut ca regulamentele trebuie sa fie respectate, chiar daca ai situatii neplacute", a raspuns Nicolicea.

Deputatul a afirmat ca, in situatia in care nu va fi intrunit cvorumul de sedinta, vineri, in plenul Camerei Deputatilor, presedintele de sedinta va anunta la momentul respectiv data urmatoarei sedinte in care subiectul va fi repus pe ordinea de zi.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, luni, solicitarea de arestare preventiva a deputatului Gheorghe Coman, cu 13 voturi "pentru" si o abtinere.

Vicepresedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a precizat ca pentru Gheorghe Coman a fost solicitata arestarea pentru o infractiune de insusire de foloase dintr-o functie de conducere politica intr-un anumit partid si nu ca deputat.

Deputatul Gheorghe Coman a declarat luni, la finalul audierii in Comisia juridica, ca nu are de gand sa-si dea demisia din calitatea de parlamentar deoarece se considera nevinovat.

Coman: Votul este clar, foarte bine, nu-i problema, ma voi supune justitiei

El a fost intrebat de jurnalisti cum apreciaza votul din Comisia juridica, for care a avizat favorabil solicitarea de arestare preventiva in cazul sau. "Votul este clar, foarte bine, nu-i problema, ma voi supune justitiei", a raspuns deputatul.

De asemenea, el a fost intrebat daca nu se gandeste sa demisioneze in calitatea de deputat. "Niciodata, fiindca eu nu sunt vinovat (...) Daca demisionez maine si justitia nu ma gaseste vinovat, ce facem? Daca eu nu am luat nimic, absolut nimic?", a replicat Coman.

Deputatul a mai fost intrebat ce asteptari are de la colegii sai din Camera Deputatilor la votul de vineri, din plen. "Mesajul meu e sa-si faca datoria de parlamentar (...) Justitia sa-si faca datoria, colegii mei la fel", a mai afirmat Coman.

Deputatul a negat ca ar fi fugit de la flagrantul pus la cale de procurori, afirmand ca nu a fost urmarit in ziua respectiva, dar a doua zi politistii l-au cautat la domiciliu.

Gheorghe Coman a declarat, vineri, ca denuntatorul sau este directorul adjunct al DSVSA Buzau, el sustinand ca nu a luat "spaga" in viata sa, ca nu a fost prins in flagrant si ca nu a fugit, fiind la tara, sa taie porcul.

Ministerul Justitiei a anuntat saptamana trecuta, joi, ca ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PC Gheorghe Coman intr-un dosar penal instrumentat de DNA.

Directia Nationala Anticoruptie a transmis catre PICCJ cererea si referatul, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a solicita presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmarit penal pentru fapte coruptie.

DNA a aratat, intr-un comunicat, ca deputatul a fost prins joi, dupa ce a fugit cu masina la momentul flagrantului.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Gheorghe Coman arest preventiv, #Gheorghe Coman Camera Deputatilor pronuntare, #Gheorghe Coman mita, #Gheorghe Coman PC , #DNA