Zeci de primari PSD audiati la DNA Pitesti in dosarul Nicolescu-Draghici

Marti, 18 Februarie 2014, ora 16:39
2868 citiri
Zeci de primari PSD audiati la DNA Pitesti in dosarul Nicolescu-Draghici
Foto: TVR

54 de primari din Arges au fost chemati zilele acestea la audieri de catre procurorii DNA, intr-un dosar in care sunt implicati presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, si deputatul PSD Mircea Draghici.

Procurorii anticoruptie sustin ca Nicolescu ar fi facut presiuni sa semneze contracte cu firma de consultanta a deputatului PSD, amenintandu-i ca in caz contrar nu le da bani de la Consiliul Judetean si cofinantari pentru proiectele lor, informeaza cotidianul argesean Top.

Conform sursei citate, primarii, majoritatea din PSD, sunt suspectati de abuz in serviciu, dar si de alte infractiuni, printre care marturie mincinoasa si trafic de influenta.

Surse din cadrul anchetei sustin ca procurorii DNA Pitesti detin mai multe interceptari in care Constantin Nicolescu ii ameninta pe primari.

In acest dosar au fost deja audiati atat presedintele CJ Arges, cat si deputatul Mircea Draghici, presedinte al PSD Arges si chestor al Camerei Deputatilor.

Dosarul a fost deschis in urma cu cativa ani, iar in februarie 2011 s-a inceput urmarirea penala pe numele deputatului Mircea Draghici.

Initial, primarii au avut calitatea de martori, dar ulterior acestia au fost invinuiti (conform vechiului Cod Penal), fiind in prezent suspecti (conform noului Cod Penal), lucru confirmat de primarul din Budeasa, Ion Stefan.

Cotidianul argesean informeaza ca PSD Arges a angajat si un avocat care sa ii reprezinte pe primari, omul legii fiind platit cu bani stransi prin "cheta" la partid.

Constantin Nicolescu a fost acuzat de ANI si de incompatibilitate, iar Inalta Curte a decis definitiv ca acuzatiile sunt adevarate, presedintele Consiliului Judetean Arges urmand sa isi piarda in curand mandatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#primari DNA Nicolescu Draghici, #Constantin Nicolescu DNA, #Mircea Draghici DNA primari , #DNA
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Poza Lazar
Lazar
rank 5
Manca-v-ar DNA-ul ,sa va manance pe toti !