Avertisment pentru cei care merg la Electric Castle si Untold: Te pregatesti? Si noi, oamenii legii!

Sambata, 21 Iulie 2018, ora 18:50
12183 citiri
Avertisment pentru cei care merg la Electric Castle si Untold: Te pregatesti? Si noi, oamenii legii!
Foto: Facebook / Cristi Danilet

Te pregatesti sa mergi la Electric Castle si Untold? Foarte bine, bucura-te de muzica, distreaza-te cu prietenii, dar nu te atinge de etnobotanice si droguri pentru ca risti sa nu-i mai vezi cativa ani pe cei dragi, indiferent "cat vei plange in fata noastra", avertizeaza judecatorul Cristi Danilet.

Magistratul, cunoscut pentru lectiile de educatie juridica pe care le preda din proprie initiativa in scolile si liceele din toata tara, a postat sambata seara un mesaj limpede si foarte transant pentru toti tinerii care ar putea cada prada ispitei la aceste festivaluri, traficand sau consumand droguri.

Cristi Danilet este unul dintre judecatorii clujeni care, din nefericire, a avut de solutionat asemenea cazuri in ultimii ani.

"Te pregatesti de Electric Castle si apoi de Untold? Si noi, oamenii legii!

Sa iti spun mai intai ce ai tu: ai posibilitatea de a decide sa vinzi, daruiesti, detine etnobotanice si/sau droguri, dupa cum ai posibilitatea sa nu o faci.

Sa iti spun acum ce avem noi: avem paznici, politisti, jandarmi care sunt pregatiti sa te descopere. Avem colaboratori si informatori printre cei care participa la astfel de evenimente. Avem forte speciale si magistrati specializati in astfel de cauze", avertizeaza magistratul in mesajul postat pe Facebook.

Judecatorul explica ce urmeaza sa se intample celor care sunt prinsi: sunt audiati, li se fac analize, sunt supusi unor perchezitii si apoi pusi sa dea socoteala in fata magistratilor.

In cazurile mai simple, cei acuzati si dovediti pot scapa cu amenda penala sau cu inchisoare cu suspendare, "dar sigur cu munca gratuita in folosul comunitatii". In cazurile mai complicate, se ajunge in sala de judecata, cu fapta trecuta in cazier, si, in situatii grave, char "in penitenciar pentru cativa ani".

"Asadar, asculta pe cineva care solutioneaza anual zeci de cazuri cu tineri prinsi cu droguri si etnobotanice: eu zic ca la festivaluri de acest gen e mai bine sa asculti muzica, sa te distrezi cu prietenii si sa ajungi cu bine acasa, iar la anul sa o iei de la capat. Dar daca vrei sa risti a nu-ti mai vedea cativa ani parintii, iubitul/-a si prietenii, doar gandeste-te ca eu si colegii mei avem un job pe care ni-l facem indiferent al cui esti, ce varsta ai si cat vei plange in fata noastra!", avertizeaza judecatorul Cristi Danilet.

Mesaje pe aceeasi tema a transmis si Ministerul de Interne.

Electric Castle are loc la Cluj in perioada 18 -22 iulie, iar Untold se va desfasura tot la Cluj, in perioada 2-5 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Danilet droguri Electric Castle Untold , #droguri