Italia: Captura record, de 14 tone de amfetamine, in valoare de 1 miliard de euro, fabricate in Siria de gruparea Stat Islamic

Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 12:20
2991 citiri

Politia italiana a anuntat miercuri o captura record de 14 tone de amfetamine, sub forma a 84 milioane de comprimate de captagon, produse in Siria de gruparea Stat Islamic (SI), informeaza AFP.

Stupefiantele au fost confiscate in portul Salerno (la sud de Napoli) si au o valoare de 1 miliard de euro pe piata neagra, arata comunicatul politiei italiene, care vorbeste despre 'cea mai mare captura de amfetamine la nivel mondial'.

Potrivit anchetei conduse de parchetul din Napoli, drogurile se gaseau in trei containere suspecte, in care se aflau cilindri de hartie si masini de uz industrial.

Cilindrii de hartie in mai multe straturi, cu o inaltime de 2 metri si un diametru de 1,4 metri, fabricati probabil in Germania, permiteau ascunderea, in fiecare dintre ei, a circa 350 kg de comprimate in straturile interioare, fara a putea fi detectate prin scanner.

Comprimatele erau marcate cu simbolul 'captagon', un medicament clasat ca stupefiant, cunoscut si sub denumirea de 'drogul jihadului', mai precizeaza anchetatorii.

'Se stie ca SI isi finanteaza activitatile teroriste mai ales prin traficul de drog sintetic produs in Siria, care, din acest motiv, a devenit in ultimii ani primul producator mondial de amfetamine', subliniaza comunicatul politiei italiene.

Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
Atacuri cu drone și rachete asupra forţelor americane din Irak și Siria. Ce implicații ar avea Iranul
Atacuri cu drone și rachete asupra forţelor americane din Irak și Siria. Ce implicații ar avea Iranul
Forţele americane din Irak şi Siria s-au confruntat cu două atacuri separate cu rachete şi drone explozive în mai puţin de 24 de ore, au declarat luni surse de securitate irakiene şi...
#amfetamine, #captura, #droguri, #Stat Islamic, #Siria , #droguri