Ziare.com

Zeci de kilograme de cocaina pentru mafia italiana, via Romania

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 15:06

   

Zeci de kilograme de cocaina pentru mafia italiana, via Romania
Politistii romani, in colaborare cu cei italieni, au destructurat o retea de traficanti de droguri. Stupefiantele urmau sa ajunga, cu ajutorul unui roman, la mafia din Italia.

Marian Mohan, un catetan de 61 de ani, a fost retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de complicitate la trafic de droguri de mare risc, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Anchetatorii au suspinciuni ca, incepand din luna noiembrie a anului trecut, romanul i-a ajutat pe Scuteri Angelo, Valellonga Marino, Bellucci Pietro si Tripodi Demetrio - cu totii cetateni italieni - sa achizitioneze si sa transporte cocaina provenita din Bolivia, cu destinatia Milano.

Italienii sunt membrii unei "celule mafiote din Calabria - Italia, aflata in structura uneia dintre cele mai periculoase organizatii criminale cunoscuta sub denumirea N'Dragheta, specializata in savarsirea de infractiuni privind traficul de droguri si omucideri, aspect despre care inculpatul avea cunostinta", arata sursa citata.

Pentru ca drogurile sa fie transportate cu succes din Bolivia in Italia si pentru a evita interceptarea drogurilor de catre autoritati, furnizorii acestora le-au ascuns in material feros. Italienii au tinut legatura cu Mohan care, prin intermediul firmei sale S.C Elzurom Aginvest SRL, a intermediat operatiuni de import marfuri.

Autoritatile romane au obtinut datele de identificare ale containerului in care au fost ascunse drogurile, precum si informatii referitoare la ruta de transport maritim, anuntand autoritatile italiene.

In urma cooperarii juridiciare internationale, autoritatile vamale din Olanda au efectuat, pe 17 aprilie 2014, un control, atunci cand containerul a ajuns in portul Rotterdam. Au fost descoperite 70 de kilograme de cocaina. Containerul avea destinatia finala Portugalia, pentru compania Elzurom Aginvest, care apartine cetateanului roman.

Ulterior, Mohan si partenerii sau din Italia au schimbat destinatia finala, respectiv portul Constanta, intentionand sa transporte apoi containerul pe cale terestra pana la Milano, operatiune de care era responsabil romanul.

DIICOT precizeaza ca imbarcarea repetata a acestui container pe mai multe vase maritime a fost efectuata pentru a face dificila o eventuala investigatie.

Autoritatile italiene au dispus in data de 15 septembrie retinerea si ulterior arestarea preventiva pentru Ameduri Rocco, Belucci Pietro, Di Giorgio Antonio, Jerino Giuseppe, Scuteri Angelor, Tripodi Demetrio si Vallelonga Marino, acuzati de asociere in scopul comiterii de infractiuni privind traficul de droguri.

D.R.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1713 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sursa ziare.com a deconspirat in mod ilegal numele unui ....

...unui agent acoperit
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
1. ieri, 15 octombrie 2014 sursa ziare.com a dezvaluit ca autoritatile romane au arestat un cetatean roman fost ofiter de securitate implicat in traficul de droguri pentru mafia calabreza "Dragheta"
http://www.ziare.com/stiri/trafic-droguri/fost-ofiter-de-securitate-caraus-de-cocaina-pentru-mafia-italiana-1327806
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
2. astazi 16 octombrie 2014, sursa ziare.com a dezvaluit numele aristatului retinut: "Marian Mohan, un catetan de 61 de ani, a fost retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de complicitate la trafic de droguri de mare risc, se arata intr-un comunicat al DIICOT"
http://www.ziare.com/stiri/droguri/zeci-de-kilograme-de-cocaina-pentru-mafia-italiana-via-romania-132794
3. este evident ca, prin coroborarea informatiilor publicate de sursa: ziare.com, rezulta clar ca numita sursa a divulgat ilegal numele agentului mafiot fost ofiter de securitate Mohan Marian.

 

@carrandash

tu ce ai consumat ... ?

in primele randuri din articol : "comunicat al DIICOT."

 

pai eu le-am citit:...

...DIICOT NU a dezvaluit ca cetateanul aristat marian mohan era ofiter de securitate. chestia asta a dezvaluit-o IERI sursa ziare.com.
ia zi tu acuma cine consuma si ce daca nu citeste ziarile, ca doare ti-am dat mura'n gura bibliografia de studiat si unde se gaseste la beblioteca internet pe raft ?

haide mai ..

ieri au zis ca un ofiter de securitate .
si azi comunicat cu numele arestatului ...

tu laso' asa cum a picat .. nu tin neaparat sa te conving .


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor