Autostrada Lugoj - Deva se surpa

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 16:51
6436 citiri
Autostrada Lugoj - Deva se surpa

Terasamentul pe un tronson al Autostrazii Lugoj - Deva, aflat in lucru, s-a surpat din cauza alunecarilor de teren din zona.

Reprezentantii companiei de drumuri au trimis echipe la fata locului pentru a evalua situatia, transmite Digi 24.

"A aparut o deteriorare acolo la un rambleu (lucrare de terasament executata in scopul ridicarii unui teren la nivelul necesar constructiei unei sosele, n.red.), a alunecat practic un rambleu de pe una din caile autostrazii care, atentie, este in santier, la constructor. Am trimis deja o echipa acolo, urmeaza sa stabilim ce s-a intamplat, care sunt cauzele acestei deteriorari si ce masuri se impun. Asteptam si noi raportul echipei si sa vedem ce masuri vom lua, dar in mod sigur vom cere remedierea situatiei", a declarat Alin Serbanescu, purtator de cuvant al companiei de drumuri.

Alunecarile au loc in zona descarcarii de la Holdea, unde va fi realizat si un ecoduct.

CNAIR a transmis intr-un comunicat remis Ziare.com ca surparea terasamentului este pe o lungime de 70 de metri si o latime de 11 metri si ca principalele probleme identificate au fost:

-calitatea slaba a materialelor;

-mobilizarea insuficienta a constructorilor;

-calitatea neconforma a unora dintre lucrarile executate.

Situatia a amintit de cea a Autostrazii Sibiu-Orastie, care a avut grave probleme de structura. Tronsonul dintre Cunta si Saliste, care are 22 de kilometri, fusese inaugurat in noiembrie 2014, cu doua zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, iar la taierea panglicii a participat si premierul de-atunci, Victor Ponta.

Insa la aproape un an dupa aceea, lotul a fost inchis pentru ca au aparut fisuri si denivelari grave pe carosabil, iar DNA a deschis un dosar penal pe aceasta tema.

De asemenea, contractul cu grupul italian Impregilo, semnat in 2011, a fost reziliat la inceputul acestui an.

In ce priveste lucrarile la Autostrada Lugoj - Deva, ele sunt facute de firma Teloxim, detinuta de Theodor Berna, cercetat pentru evaziune fiscala.

Citeste si:
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Sursa: Ziare.com