Ziare.com

Berceanu nu deconteaza lucrarile pentru "drumul lui Basescu"

Luni, 03 Mai 2010, ora 16:16

   

Berceanu nu deconteaza lucrarile pentru "drumul lui Basescu"
Drumul National 66A Campu lui Neag Herculane cunoscut ca si "drumul lui Basescu" s-a impotmolit la final.

Ultimul tronson din DN 66A nu are prea mari sansele de a fi finalizat in perioada urmatoare din cauza ca lucrarile efectuate deja nu au fost inca decontate de Ministerul Transporturilor, cat despre alte fonduri nu se discuta.

In aceste conditii cei aproximativ 20 de kilometri, din 110 kilometri cat masoara intregul traseu, cat ar mai fi de construit de la Campusel pana la coada lacului Cerna, pentru ca sa poti ajunge la Herculane prin Valea Jiului, nu se stie in cati ani vor fi realizati. Autoritatile locale sunt insa optimiste si spera ca din luna iunie lucrarile sa porneasca incet, incet.

"Avem sperante mari ca in iunie se vor relua lucrarile. Lunar am facut demersuri la factorii abilitati, inclusiv la ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, si la presedintele Traian Basescu. Problema este strict legata de bani. Daca in iunie vor incepe lucrarile si s-ar asigura finantarea la capacitatea normala de lucru, eu zic ca in 3 - 4 ani drumul ar fi gata", declara primarul orasului Uricani, Danut Buhaescu.

Mai mult, autoritatile locale sustin ca potentialul turistic de care dispune Valea Jiului va fi pus in valoare deoarece acest drum ar fi cea mai scurta cale pentru sarbi ca sa ajunga in statiunile unde se practica sporturile de iarna.

Lucrarile la drumul national Campu lui Neag-Herculane cunoscut si sub denumirea "drumul lui Basescu" au fost sistate anul trecut, cand nu s-a construit niciun metru din drum, desi constructorul a reusit sa obtina avizele de mediu din partea administratorilor Parcului National Domogled-Valea Cernei, din cauza ca nu au fost alocati bani.

Potrivit autoritatilor lucrarile au ajuns la km 47+ 700 la un kilometru mai sus de cabana vanatoreasca de la Campusel. Ce s-a construit pana acum la drumul Campu lui Neag - Herculane, s-a facut cu foarte multa greutate si cu multe piedici venite atat din parte asociatiilor ecologiste cat si din lipsa fondurilor constructorii fiind nevoiti sa lucreze pana mai mult "pe datorie".

Odata finalizate lucrarile autoritatile se asteapta ca aceasta zona sa se dezvolte si din punct de vedere turistic datorita frumusetii acestor locuri si a peisajelor pitoresti. Lucrarile la Drumul Campu lui Neag Herculane au inceput pe vremea cand presedintele Traian Basescu era ministrul Transporturilor, insa o buna perioada de timp acestea au tot fost sistate.

Citeste mai multe despre drum Traian Basescu lucrari 66A
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2154 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bercoviceneeeeee!mondialuleeeeeeeeeeee!

Ai realizat ce a realizat și tac-tu,flatulescu-zombius macabrus cu un felinar feng-șui,timp de 16 ani de păstorire a ministerului transporturilor:ZERO,nada,keine,denehi,canci,ZERO,0,O...
In schimb ați furat aproape tot ce se putea fura și ați impozitat și taxat și gropile,INCAPABILILOR.

Grabar con napalm montón de naranja,cum bine zicea Monica Columbeanu,o excelentă incapabilă in orice gen Elba.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor