Cum vor autoritatile sa mute un drum pentru a nu trece printr-o fabrica recent inaugurata

Joi, 27 Iulie 2017, ora 21:15
5124 citiri
Cum vor autoritatile sa mute un drum pentru a nu trece printr-o fabrica recent inaugurata
Foto: Arhiva/Captura video Digi24

Traseul Drumului Expres Craiova - Pitesti trece prin fabrica pe care Grupul Prysmian a construit-o la Slatina. Studiul de fezabilitate a fost facut in 2007, Grupul Prysmian sustine ca nu a stiut nimic de el, iar in prezent reprezentantii autoritatilor locale si judetene se gandesc cum sa rezolve situatia.

Primarul Slatinei a dat asigurari ca, in final, drumul nu va trece prin parc: "Traseul drumului expres Craiova - Pitesti trece pe langa fabrica celor de la Prysmian. Intr-adevar, in actualele schite, se suprapune pe terenul Parcului Industrial, dar in final n-o sa treaca prin parc, ci prin spatele fabricii.

Am avut discutii si cu cei de la CNAIR, saptamana trecuta, si drumul nu va trece prin Prysmian", a declarat edilul Emil Mot.

"Pe vechiul studiu de fezabilitate care a fost facut in anul 2007, traseul drumului expres atingea o parte din terenul Parcului Industrial. Au fost facute discutii la Bucuresti, urmand ca odata cu desemnarea proiectantului pentru acel drum, sa fie facute modificari astfel incat drumul sa ocoleasca, practic, parcul industrial", a afirmat si presedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Contactati, reprezentantii Grupului Prysmian au afirmat ca nu au primit o comunicare oficiala din partea autoritatilor publice cu privire la acest subiect si de aceea nu pot comenta pe marginea lui. Cu toate acestea, ei au transmis ca, recent, au fost anuntati despre existenta unui studiu de fezabilitate realizat de catre CNAIR si au solicitat imediat clarificarile necesare, pe care estimeaza ca le vor primi, in saptamanile urmatoare.

In plus, cei de la Prysmian, arata ca, in momentul in care a fost achizitionat terenul din Parcul Industrial, acesta era descarcat de sarcini.

"Prysmian a achizitionat terenul in noiembrie 2014, in urma participarii in licitatia publica initiata de municipalitatea din Slatina. In virtutea procedurii de due diligence de la acel moment si in baza certificarilor pe care le-am primit din partea vanzatorului, terenul a fost achizitionat liber de orice sarcina.

Nu am primit din partea autoritatilor, fie ele locale sau nationale, vreo informare cu privire la existenta unor limitari ale dreptului de proprietate achizitionat de noi si, in septembrie 2015, am obtinut autorizatia de constructie necesara noii fabrici, a carei inaugurare a avut loc pe 13 iunie 2017, in prezenta autoritatilor locale si nationale", se mai arata in raspunsul oficial.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, reprezentantii CNAIR n-au raspuns solicitarii pentru un punct de vedere pe aceasta tema.

Citeste si despre o alta situatie aberanta legat de constructia de autostrazi din Romania: Compania de autostrazi lucreaza pe harti in limba rusa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Drum Expres Craiova Pitesti fabrica, #traseu Drum Expres Craiova Pitesti, #Grupul Prysmian drum expres Craiova Pitesti , #drumuri
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5