Cum arată sectorul din Autostrada Transilvania care ar putea fi inaugurat în 2021. "Atenția la detalii surprinde plăcut" FOTO

Duminica, 24 Octombrie 2021, ora 21:09
5937 citiri
Cum arată sectorul din Autostrada Transilvania care ar putea fi inaugurat în 2021. "Atenția la detalii surprinde plăcut" FOTO
Secțiune din autostrada care urmează să fie finalizată în următoarele săptămâni FOTO Facebook/ Asociația Pro Infrastructură

Un lot din Autostrada Transilvania, în apropiere de Târgu Mureș, ar putea fi gata în luna noiembrie 2021.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de Asociația Pro Infrastructura, care a postat și poze cu lucrările.

Reprezentanții ONG-ului au transmis că acest ciot este extrem de așteptat de șoferii din zonă.

„Chiar dacă dronele ne-au arătat în ultimii ani perspective unice, nimic nu se compară cu infanteria! Doi colegi din comunitate și-au pus bocancii și au luat la pas cei 4,5 km de autostradă plus 4,5 km ai drumului de legătură pe #AutostradaTransilvania în apropiere de Târgu Mureș. Fotoreportajul complet pe forum.

Antreprenorul general Strabag are toate șansele să dea în folosință lotul în luna noiembrie, decembrie cel mai târziu, incluzând aici procedurile de recepție, înainte de termenul contractual.

Șantierul arată foarte îngrijit, atenția la detalii de lângă asfalt surprinzându-ne plăcut: curățenie, taluzuri înierbate aranjate frumos, rigole bine executate, chiar puieți de arbori puși pe suprafețe întinse.

Un ciot, da, însă unul foarte așteptat de șoferii din zonă și un exemplu de "așa da" oferit de STRABAG, unul dintre puținii constructori serioși din peisajul autohton al infrastructurii de transport”, au transmis reprezentanții Pro Infrastructura.

O parte din Autostrada Transilvania ar putea fi gata în 2023.

Asociația Pro Infrastructură a publicat vineri, 14 mai, imagini cu stadiul lucrărilor la tronsonul de 42 de km din Autostrada Transilvania ce leagă județele Cluj și Sălaj, susțînând că există toate premisele că termenul de finalizare, 2023, să fie respectat.

"Șantierul Autostrăzii A3 de la Nadaselu (nordul Clujului) până la Zimbor (în județul Sălaj) se conturează tot mai bine. Constructorul UMB crește treptat mobilizarea și lucrează la excavații precum și la forajele fundațiilor structurilor. Filmarea din drona:

Reamintim că UMB a câștigat licitația pentru 42 km din Autostrada Transilvania, lungime similară cu aceea executată de americanii de la Bechtel în urmă cu un deceniu. În prezent există autorizație de construire doar pe teritoriul județului Cluj, aproximativ 18 km, urmând că în decurs de câteva luni să fie emisă și pe restul tronsonului, după finalizarea exproprierilor.

Autostrada trebuie să fie gata la finalul lui 2023, conform contractului, în acest ritm existând toate premisele că termenul să fie respectat. Stadiul lucrărilor este aproximativ 5%. Filmarea începe de la capătul actual al A3 și continuă spre nord până la granița județelor Cluj și Sălaj", au scris pe Facebook cei de la ProInfrastructura.

La finalul lunii aprilie, ministrul Transporturilor, Cătălin Drula, a anunțat că a fost adoptată hotărârea necesară ultimelor expropieri de culoar din județul Sălaj pentru Autostrada Transilvania.

"Astăzi, în ședința Executivului am adoptat hotărârea pentru ultimele exproprieri de culoar necesar în județul Sălaj pentru Autostrada Transilvania.

E vorba de sectorul dintre Nusfalau și Suplacu de Barcău (lung de 13,5 km, în valoare de 384 milioane de lei). Antreprenorul a depus deja proiectul pentru autorizarea lucrărilor, iar în următoarele săptămâni vom emite autorizația de construire și vor începe lucrările (18 luni - termen de execuție)", a scris Cătălin Drulă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Pro Infrastructura, #Autostrada Transilvania, #Strabag, #inaugurare autostrada Transilvania , #drumuri