Ziare.com

Podul de la Cernavoda a fost redeschis cu un an mai devreme

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 17:04

   

Podul de la Cernavoda a fost redeschis cu un an mai devreme
Podul de la Cernavoda, din drumul spre mare, a fost redeschis circulatiei cu un an mai devreme decat era prevazut initial.

Circulatia rutiera pe DN22C Cernavoda-Basarabi va fi reluata joi, la ora 17.00, pentru toate categoriile de vehicule, conform unui comunicat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Lucrarile de reabilitare a podului si a viaductelor peste canalul navigabil Cernavoda au fost finalizate dupa doar 10 luni, desi termenul initial era de doi ani.

Lucrarile au inceput pe 10 ianuarie 2011 si aveau ca termen de finalizare inceputul lui 2013, dar au fost terminate cu 14 luni inainte. Dirijarea si informarea participantilor la trafic va fi realizata prin indicatoare rutiere.

Reabilitarea podului de la Cernavoda este inclus in proiectul de reabilitare a zece poduri strategice in zona Dobrogea si este finantat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (65,90%) si Guvernul Romaniei (34,10%).

Valoarea contractului incheiat cu firma ARCADA Company S.A. este de aproape 9,5 milioane de euro, fara TVA.

F.N.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3409 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si totusi ceva se mai misca in tara asta!

.

 

Deschiderea Podului de la cernavoda cu un an in avans

Este o noua dovada a exceptionalei capacitati organizatorice si administrative a dnei Boagiu!Cea pe care luni o supuneau unei motiuni de incredere
Bula-Tonta si Antonescu-Bidon Gol.Este tot ce stiu sa faca.Teo

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor