Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

"Regii asfaltului" au primit 1,6 miliarde de euro de la statul roman

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 14:23
4055 citiri
"Regii asfaltului" au primit 1,6 miliarde de euro de la statul roman
Foto: Arhiva

Patru firme romanesti au castigat, de-a lungul ultimilor cinci ani, contracte cu CNADNR a caror valoare, de peste 1,66 miliarde de euro fara TVA, depaseste 1% din PIB-ul Romaniei.

In ciuda crizei, anii electorali 2008-2009 au fost cei mai profitabili pentru afacerile regilor asfaltului. Mare parte a acestor sume nu au mers catre constructia de drumuri si autostrazi, ci catre "plombarea" si intretinerea multianuala a celor existente, scrie Gandul.

Unul dintre "regii asfaltului", Dorinel Umbrarescu, care controleaza companiile Spedition UMB SRL si SC Tehnostrade SRL a facut afaceri de peste 940 milioane de euro cu CNADNR.

Numai anul acesta, firmele sale au castigat patru contracte care totalizeaza peste 78 de milioane de euro, fara TVA, in conditiile in care anul precedent nu se mai numarau printre putinii alesi care intrau in parteneriat cu statul.

Cel mai important contract, in valoare de 25.743.085 de euro, presupune reabilitarea unei portiuni a DN1H dintre Zalau si Alesd.

Asocierea dintre cele doua firme controlate de Umbrarescu a mai castigat in 2011 contractele de reabilitare a trei portiuni distincte din DN 24 si DN 24B pentru care Compania de Autostrazi s-a angajat sa plateasca, in total, circa 52 de milioane de euro.

Nici companiei controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, SC Romstrade SRL, nu ii merge prost anul acesta. Firma a contractat deja, in afara lucrarilor de pe coridorul IV, alte trei lucrari cu CNADNR in valoare totala de circa 61.918.360 de euro, fara TVA.

Cea mai semnificativa suma, de peste 32 de milioane de euro, va fi platita asociatiei dintre firma lui Dan Besciu, Iordache si Ezentis Infraestructuras pentru reabilitarea DN6 Alexandria-Craiova, intre kilometri 132 si 185.

Un alt patron de firma de constructii cu afaceri masive cu statul este Dan Besciu. El controleaza firma SC Euroconstruct Trading 98 SRL, societate care a derulat afaceri importante cu CNADNR in ultimii ani. In 2011, compania sa a castigat un singur contract, de 327.371 de euro, fara TVA.

Obiectul intelegerii este "eliminarea efectelor inundatiilor" din iunie-iulie 2010, pe DN 15, si vizeaza lucrari la un podet, terasamentul si corpul drumului pe o lungime de cateva sute de metri.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#regii asfaltului, #afaceri stat, #contracte firme constructii stat , #drumuri
Comentarii
Poza geluamin
geluamin
rank 1
Unul dintre "regii asfaltului", Dorinel Umbrarescu, care controleaza companiile Spedition UMB SRL si SC Tehnostrade SRL a facut afaceri de peste 940 milioane de euro cu CNADNR!!!