Romania sub zapada: Gheata pe sosele, trenurile si avioanele au intarzieri

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 11:27
5090 citiri
Romania sub zapada: Gheata pe sosele, trenurile si avioanele au intarzieri
Foto: Online Report

Circulatia rutiera, cea feroviara si cea aeriana sunt ingreunate, marti, in mai multe regiuni ale tarii, din cauza vremii, in conditiile in care meteorologii au emis un cod galben de ninsori si viscol valabil in 27 de judete si Capitala pana la ora 22:00.

Astfel, cele mai afectate sunt drumurile nationale din judetele Valcea, Dolj, Olt, Gorj, Caras-Severin, Harghita, Covasna, Braila, Ialomita si Tulcea, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane.

Traficul rutier este ingreunat pe DN7 Milcoiu (Valcea) - limita cu judetul Sibiu, DN65C Ciocaltei - Horezu (Valcea), DN64 Dragasani - Baile Olanesti (Valcea), DN67 Pietrari - Budesti (Valcea), DN56 Craiova - Calafat (Dolj), DN65 Slatina (Olt) - limita judetul Arges, DN67C Novaci - Ranca (judetul Gorj), DN66A in zona Valea Cernei (Caras-Severin), DN12C in zona Lacu Rosu (Harghita), DN13B Praid - Joseni (Harghita), DN13E Zagon - Barcani (Covasna), DN15 in zona Toplita (Harghita), DN21 si DN23 in judetul Braila, DN2A, DN2C, DN21 si DN21A in judetul Ialomita, DN22A, DN22F in judetul Tulcea.

Conform sursei citate, nu sunt drumuri nationale sau segmente de autostrada cu circulatia intrerupta din cauza zapezii si a poleiului.

Totodata, "circulatia feroviara se desfasoara in conditii de iarna pe raza judetelor afectate de codul galben de ninsoare, personalul feroviar intervenind pentru curatarea liniilor si a macazurilor in statiile aflate pe raza regionalelor Bucuresti, Craiova si Galati, unde s-a depus strat de zapada", se arata intr-un comunicat remis presei de CFR S.A.

La aceasta ora nu sunt linii de cale ferata inchise, dar li se recomanda calatorilor ca inainte de plecarea la drum sa se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca.

Totodata, Compania Nationala de Aeroportul Bucuresti informeaza ca mai multe aeronave au avut, marti, intarzieri la decolare cuprinse intre 45 - 60 de minute, din cauza efectuarii operatiunilor de degivrare.

Insa, nicio cursa aeriana nu a fost anulata, pe cele doua aeroporturi din Capitala, Henri Coanda si Baneasa, traficul desfasurandu-se in conditii de iarna.

Pana la ora 22 se afla sub cod galben de ninsori si vant Capitala si judetele Giurgiu, Dambovita, Arges, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Valcea, Mehedinti, Caras-Severin, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Vrancea, Bacau, Neamt, Harghita, Covasna, Brasov, Mures, Sibiu, Alba, Hunedoara si Cluj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vreme la extreme în SUA: Furtună de zăpadă în vest, incendii în Texas /
Mii de locuințe fără curent, drumuri închise / Rafalele de vânt ar atinge 305 km pe oră VIDEO
Vreme la extreme în SUA: Furtună de zăpadă în vest, incendii în Texas / Mii de locuințe fără curent, drumuri închise / Rafalele de vânt ar atinge 305 km pe oră VIDEO
Un viscol puternic loveşte părţi din California şi Nevada, în vestul Statelor Unite. Furtuna de zăpadă a dus la închiderea principalelor drumuri, a închis staţiuni de schi şi a lăsat...
Nicolae Ciucă: "În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi"
Nicolae Ciucă: "În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi"
Președintele Senatului Nicolae Ciucă a declarat, cu ocazia vizitei la Chișinău, că în momentul în care Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană, atunci se poate vorbi despre o unire...
#drumuri inchise zapada, #circulatie rutiera zapada, #circulatie feroviara zapada , #drumuri