Transalpina si-ar putea schimba denumirea: Care sunt variantele de nume

Luni, 29 Iulie 2013, ora 12:50
4273 citiri
Transalpina si-ar putea schimba denumirea: Care sunt variantele de nume
Foto: Arhiva

Autoritatile locale vor sa rebranduiasca drumul DN 67C, cunoscut si ca "Transalpina", schimbandu-i numele cu unul mai romanesc, care sa atraga turisti.

In cadrul unei discutii purtate duminica, la Jina, intre reprezentantii autoritatilor din Valcea si Sibiu s-au luat in calcul doua variante - "Drumul regilor" si "Drumul Romanilor", ultimul fiind preferat si de presedintele Traian Basescu, transmite Romania TV, citand Agerpres.

"La cat e de frumoasa Transalpina, poti sa-i spui si Drumul regilor si Drumul romanilor. E foarte frumos. Nu m-am gandit. Drumul romanilor poti sa-i spui fara grija. (Mi-a placut - n.red.) salbaticia in general. Partea de Ranca mi-a placut cel mai mult", a spus Traian Basescu, prezent duminica aceasta in zona pentru a manca branza.

Alesii si reprezentantii organizatiilor care se ocupa de promovarea turistica a zonei cred ca acest drum reprezinta un brand pentru tara noastra si ca trebuie sa aiba un nume mult mai romanesc, care sa faca trimitere la traditie si la istorie.

Cum arata cea mai noua statiune de munte, Transalpina

"Denumirea de Transaplina, data de un penitar al vremurilor, acestui drum maret al regilor si al muntilor nostri, a venit fara studiul trecutului, fara sa fie constient ca noi, cei de azi, urmasii acelor regi in fata carora ne inclinam cu respect, pretuire si consideratie l-am numit si numim Drumul regilor", a spus reprezentantul Asociatiei Reuniunea Marginimea Sibiului.

Si deputatul PNL Mircea Cazan, prezent la dezbaterea legata de Transalpina, este convins ca drumul trebuie sa devina un brand pentru tara mea.

"Acest nume la care acum noi ne gandim va trebui sa aiba doua, trei componente foarte importante: una istorica, de care vorbea domnul prefect, dar trebuie sa ne gandim ca acest drum va fi un brand pentru Romania si va fi un brand pentru Marginimea Sibiului si pentru tot ceea ce inseamna aceasta zona.

Transalpina, intr-un top international al celor mai frumoase destinatii de iarna

Si atunci, impreuna cu oameni de specialitate, va trebui sa aducem componenta istorica si, in primul rand, romaneasca in acest nume si cealalta componenta de brand, de business, la urma urmei, pentru ca acest brand aduce oameni", a spus deputatul PNL de Sibiu.

DM 67C, cunoscut ca "Transalpina", era folosit odinioara de ciobanii care treceau muntii cu oile in transhumanta, urca pana la 2.145 de metri altitudine si este cel mai lung drum de munte din tara, avand 139,4 kilometri.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Transalpina schimbare denumire, #nume romanesc Transalpina, #variante redenumire Transalpina , #drumuri