Transfagarasanul, cea mai frumoasa sosea din Romania - sondaj

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 10:56
7288 citiri
Transfagarasanul, cea mai frumoasa sosea din Romania - sondaj
Foto: Ziare.com

Transfagarasanul este de departe cea mai frumoasa sosea a Romaniei, confirmandu-si astfel statutul de cel mai cunoscut drum din tara noastra si unul dintre cele mai faimoase din lume.

Viziteaza Romania frumoasa! Ziare.com si Groupon te trimit in vacanta la munte

Aproape jumatate dintre cei care au raspuns unui sondaj online realizat de Ziare.com - 48,22 la suta - sunt de parere ca Transfagarasanul nu are rival in Romania.

In schimb, aproape un sfert dintre respondenti - 23,89 la suta - sunt de parere ca Transalpina este soseaua care merita sa fie desemnata cea mai frumoasa din tara noastra. Astfel, aproape trei sferturi dintre raspunsuri au fost pentru unul dintre cele doua drumuri care traverseaza Carpatii Meridionali.

Pe locul trei s-a situat drumul Gheorgheni - Bicaz, care trece prin Cheile Bicazului, fiind votat de 10,12 la suta dintre cei care au raspuns sondajului, iar la mare distanta s-au aflat, in continuare, Valea Oltului si culoarul Rucar - Bran, fiecare cu putin peste patru la suta din voturi.

Sondajul a fost realizat in perioada 12-19 noiembrie, iar la el au raspuns 5.507 persoane.

Mandru ca sunt roman: Care este cea mai frumoasa sosea din Romania? - sondaj Ziare.com

Transfagarasanul, cea mai cunoscuta sosea din Muntii Carpati, numita si "drumul din nori", se intinde pe o lungime de 91 de kilometri si leaga regiunile istorice Transilvania si Tara Romaneasca, respectiv judetele Sibiu si Arges. Transfagarasanul - DN 7C - a fost construit initial pentru uz militar, la inceputul anilor '70, de Nicolae Ceausescu.

Soseaua este deschisa oficial, pe toata lungimea sa, intre 30 iunie si 1 noiembrie, iar drumul prezinta numeroase tunele si viaducte, serpentine si sute de podete. Tunelul de la Balea Lac este cel mai lung din Romania - 887 de metri.

Transfagarasanul ajunge pana la altitudinea maxima de 2.042 de metri, fiind al doilea in acest sens din Romania, iar printre obiectivele de pe traseul sau se numara cetatea Poienari, barajul Vidraru, lacul si cascada Balea.

Mandru ca sunt roman, o campanie care-a deschis inimile romanilor

Delta Dunarii este cea mai frumoasa destinatie turistica din Romania - sondaj

Mai sunt sute sau chiar mii de alte locuri extraordinare in Romania, ce-ar merita vazute. Le puteti recomanda pe toate prin comentarii la acest articol. Va asteptam!

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#sosele frumoase Romania, #drumuri frumoase Romania, #trasee Romania, #cea mai frumoasa sosea Romania, #turism Romania, #romanians are smart , #drumuri
Comentarii