Vezi cati bani dau autoritatile pentru reabilitarea si modernizarea unor drumuri

Vineri, 06 Mai 2011, ora 14:57
859 citiri
Vezi cati bani dau autoritatile pentru reabilitarea si modernizarea unor drumuri
Foto: Adevarul

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania dar si Ministerul Turismului lanseaza anunt dupa anunt de noi licitatii in infrastructura, majoritatea proiectelor vizand insa reablitarea sau modernizarea unor drumuri deja existente.

Numai in ultimele trei saptamani, cele doua institutii au deschis procedurile pentru proiecte de circa 415 milioane de euro, potrivit Gandul.

Astfel, ministerul Turismului a lansat, joi, licitatia pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare a unor drumuri din judetele Neamt (183,06 kilometri), Iasi (202,9 kilometri) , Calarasi (199,03 kilometri) si Ialomita (294,2 kilometri). Potrivit reprezentantilor ministerului, valoarea estimata pentru proiectarea si executia acestor lucrari in judetele Neamt si Iasi este 551.930.645 lei, fara TVA.

Insa la aceasta suma se mai adauga si cei 487.456.451 de lei, fara TVA, aferenti lucrarilor din judetele Calarasi si Ialomita, mai noteaza sursa citata.

In ceea ce priveste Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, aceasta a publicat, tot joi, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice anuntul de licitare a constructiei pentru doua variante ocolitoare.

Pentru proiectul Craiova-sud este trecut un cost estimativ de 47.261.211 de lei, fara TVA, si are ca scop realizarea unei variante de ocolire in partea de sud-est a municipiului, cu o lungime de 6,28 kilometri. Lucrarile vor dura 18 luni.

O licitatie similara, estimata la 44.258.659 de lei, fara TVA, va fi organizata pentru constructia variantei ocolitoare a orasului Mihailesti. Pentru acesti bani castigatorul va trebui sa construiasca un drum, cu doua benzi pe sens, de 3,18 kilometri. In acest caz lucrarile vor dura un an de zile.

Costurile lucrarilor de infrastructura sunt insa considerabil mai mari. Recent, ministrul Elena Udrea anunta ca urmeaza licitatii pentru 20 de pachete de proiecte de reabilitare de drumuri judetene si interes local, care vor insuma circa 2 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#drumuri reabilitatea modernizate, #costuri lucrari infrastructura , #drumuri