Zgonea: Lucrarile de infrastructura se fac mai mult in judetele PDL

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 16:25
926 citiri
Zgonea: Lucrarile de infrastructura se fac mai mult in judetele PDL
Foto: cristianpaun.finantare.ro

Deputatul PSD Valeriu Zgonea este de parere ca exista o discrepanta mare intre lucrarile de infrastructura executate in judetele conduse de PDL si cele conduse de PSD sau PNL.

Astfel, parlamentarul a realizat o analiza cu privire la Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), program instituit de actuala guvernare si programat sa se deruleze intre 2010 si 2020, dupa cum se arata intr-un comunicat Ziare.com.

Analiza reprezinta rezultatul unui studiu complex, desfasurat de la lansarea PNDI si pana in prezent.

Potrivit lui Valeriu Zgonea, "documentul este menit sa dezvaluie toate neregulile acestui program, modul arbitrar in care sunt utilizate fondurile publice si impactul negativ pe care il are asupra bugetului".

In acest sens, deputatul da exemplu regiunea Olteniei, unde proiectele aprobate prin PNDI in localitati ale caror primari apartin PDL sunt mai multe decat in cele ale caror primari apartin USL - PSD si PNL.

Parlamentarul se intreaba "cat de mare sa fie coincidenta ca cele mai mari sume pentru repararea drumurilor sa mearga in judetele cu presedinte PDL de Consiliu Judetean, iar cele mai mici, in cele cu presedinte USL?".

El da astfel exemplul judetelor Suceava si Bistrita-Nasaud, ale caror presedinti de CJ sunt democrat liberali, aceste judete fiind primele in topul celor mai mari sume primite, peste 360 de milioane de lei, respectiv peste 311 milioane de lei.

Spre comparatie, judetul Calarasi, unde presedintele CJ este de la PNL, a primit aproape 194 de milioane de lei, in timp ce Braila, unde presedinte al CJ este de la PSD, a primit mai putin de 179 de milioane de lei.

"Suceava este un judet mare, da, dar este pe locul cinci, ca marime, din tara, iar toate judetele aflate inaintea sa in clasament au presedinti de consilii judetene care sunt PSD-isti. Braila, cu cea mai mica suma acordata, e judet mare. Nu intelegem", a notat deputatul PSD.

Totodata, acesta a scos in evidenta ca judetele Alba si Arad, ambele cu presedinte al CJ de la PDL, au beneficiat de cei mai multi kilometri de drumuri reabilitate. In plus, a notat ca judetele Bistrita-Nasaud si Botosani au avut cele mai scumpe lucrari de modernizare a infrastructurii rutiere.

Zgonea mai da exemplul judetelor Bacau, Bihor, Braila si Timis, unde nu s-au facut lucrari de modernizare in localitatile ale caror primari provin de la PSD, si doar foarte putine in cele ale caror edili sunt liberali sau de la alte partide.

El mai transmite ca, desi PSD si PNL detin impreuna 57% din numarul de primarii din Romania, 59% din numarul total de kilometri modernizati in tara noastra se afla pe teritoriile localitatilor cu primari PDL.

Deputatul noteaza ca "nu dezechilibram bugetul, il facem praf" si ca "banul la PDL-ist trage", aratand ca judetele Arges si Constanta, cu presedinti de CJ de la PSD au primit o suma asemanatoare pentru modernizarea drumurilor cu judete conduse de democrat liberali, Suceava si Tulcea, cu toate ca primele judete contribuie cu aproape 8% la PIB national, in timp ce ultimele doua numai cu 2,8%.

Valeriu Zgonea incheie, sperand sa traga "un semnal de alarma asupra politicilor publice sustinute de actuala guvernare si un punct de debut al unor reforme profunde in administratia publica, pentru generarea unor mecanisme eficiente si corecte de gestionare a fondurilor publice".

F. N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#infrastructura Romania, #Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, #Zgonea infrastructura judete PDL, #Zgonea infrastructura judete PSD , #drumuri