Elicopter SMURD prabusit in lacul Siutghiol: Ancheta, extinsa pentru ucidere din culpa

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 10:52
3673 citiri
Elicopter SMURD prabusit in lacul Siutghiol: Ancheta, extinsa pentru ucidere din culpa
Foto: Digi 24

Ancheta in cazul elicopterului SMURD prabusit luni in lacul Siutghiol a fost extinsa pentru ucidere din culpa, ca urmare a decesului celor patru membri ai echipajului.

Ancheta se desfasoara sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Militar din Capitala, informeaza Digi 24.

Elicopter SMURD prabusit in lacul Siutghiol: Toti cei patru membri ai echipajului au murit

Pana la acest moment au avut loc audieri la Constanta, insa de acum chestionarea celor implicati va continua la Bucuresti.

Totodata, sunt asteptate mai multe documente care vor face lumina asupra cauzelor producerii accidentului. Primele care vor fi analizate vor fi rapoartele medicale asupra trupurilor neinsufletite ale membrilor echipajului.

Ceva mai mult vor trebui sa astepte autoritatile pentru rezultatele expertizei asupra epavei. De obicei, rapoartele in cazul accidentelor de acest gen sunt gata in cateva luni.

Elicopter SMURD prabusit in lac - Agentia de Salvare pe Mare: Daca eram anuntati, ajungeam in 10 minute

Pana miercuri au fost recuperate toate resturile epavei elicopterului medical. In urma impactului, ele au fost imprastiate pe o raza de 250-300 de mp.

Primele sanctiuni

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a dispus, marti, schimbarea din functie a sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Constanta, Viorel Jianu, si i-a propus premierului Victor Ponta demiterea prefectului de Constanta, Radu Volcinschi.

Elicopter SMURD prabusit in lac - Arafat, despre operatiunea de salvare: Nu exista mai repede de atat

De asemenea, Ministerul de Interne a constituit o comisie de investigare, formata din 14 specialisti, care "are ca scop studierea si analizarea factorilor care au determinat producerae catastrofei aeriene, sub coordonarea procurorului militar".

Operatiune de salvare de 12 ore

Elicopterul SMURD s-a prabusit, luni dupa-amiaza, la cateva minute dupa ora 16:00, in lacul Siutghiol dintre Mamaia si Navodari.

Elicopter SMURD prabusit in lac: Strigatele disperate de ajutor ale unei victime (Video socant)

Operatiunile de salvare au durat 12 ore, toti cei patru membri ai echipajului decedand.

Elicopterul SMURD era de tip EC 135 si apartinea Serviciului din Constanta. La bord se aflau pilotul, copilotul, un medic si o asistenta.

Elicopter SMURD prabusit in lac: Filmul tragediei, minut cu minut

Prima persoana gasita a fost medicul de pe elicopter, Laura Vizireanu, de la Unitatea de Primiri Urgente a Serviciului Judetean Constanta. Ea a fost initial resuscitata, dar a murit la spital, inainte de miezul noptii.

Copilotul Ginel Claudiu Cracanel a fost gasit la cinci ore de la accident, legat de scaun cu centura de siguranta, la o adancime de sase metri. S-a incercat in zadar resuscitarea sa, el fiind in stop cardio-respirator si neprezentand semne vitale.

Al treilea om gasit a fost pilotul, comandor Petre Corneliu Catuneanu, care a fost transportat la spital, insa medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Elicopter SMURD prabusit in lac: Cine sunt cei patru oameni care au murit

Ultima persoana gasita dupa ora 04:00 dimineata, la 12 ore de la accident, a fost asistenta Gabriela Camelia Harton, in varsta de 38 de ani. Asistenta de la Spitalul Judetean Constanta aflase luni ca este insarcinata si il anuntase pe logodnicul sau.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#elicopter SMURD prabusit ancheta, #morti elicopter SMURD prabusit , #elicopter SMURD prabusit