Elicopter SMURD prabusit in lacul Siutghiol: Filmul complet al tragediei (Video)

Luni, 29 Decembrie 2014, ora 17:33
7359 citiri
Elicopter SMURD prabusit in lacul Siutghiol: Filmul complet al tragediei (Video)
Foto: Sibiu 100

Filmul complet al accidentului aviatic de pe lacul Siutghiol realizat cu o drona a Claboo Media la aproximativ jumatate de ora de la prabusirea elicopterului a fost facut public, luni, dupa doua saptamani de la producerea tragediei si la sapte zile dupa ce fusese prezentata prima parte.

Reprezentantii Claboo Media au unit cele doua filmari intr-un singur clip si au facut o noua postare.

"Le-am pus pe amandoua intr-un singur clip pentru a va fi mai usor sa urmariti firul actiunii", au scris cei de la Claboo Media pe Facebook.

In noile imagini se vede mai bine momentul in care salvatorii se apropie de resturile elicopterului, fiind vorba despre patru ambarcatiuni, cea cu vasle a pompierilor militari si trei civile, toate cu motor, plecate din locuri diferite ale lacului.

Intregul clip are aproximativ trei minute si jumatate, iar in imagini nu este surprins momentul in care salvatorii ajung in locul in care a cazut elicopterul, unde se poate vedea o bucata din ceea ce pare a fi coada aparatului de zbor, in mijlocul unei pete mari de combustibil.

Pe filmare, facuta de la cateva zeci de metri inaltime, nu se poate distinge nici daca in acel moment, petrecut la aproximativ jumatate de ora dupa apelul initial dat la 112, se mai afla vreuna dintre victime la suprafata apei.

Un clip cu imaginile filmate de drona la aproximativ o jumatate de ora de la prabusirea elicopterului SMURD in lacul Siutghiol din Mamaia a fost dat publicitatii, lunea trecuta, la ora 16.11, la exact o saptamana de la producerea accidentului aviatic in urma caruia patru persoane si-au pierdut viata.

Proprietarul dronei, Bogdan Dumitru, declara ca o persoana l-a anuntat ca drona sa, pe care o pierduse la scurt timp dupa prabusirea elicopterului SMURD, a ajuns la Politia Mamaia, iar ulterior a fost predata Parchetului Militar.

El a relatat ca a aflat de pe Facebook ca un elicopter s-a prabusit in lacul Siutghiol si a plecat spre statiunea Mamaia, luand drona cu el. Imediat ce a ajuns la locul accidentului a inaltat drona, indreptand-o spre o zona a lacului unde observase o pata de ulei. El a spus ca nu isi explica de ce a pierdut controlul dronei.

Elicopterul SMURD prabusit in lacul Siutghiol nu a avut probleme tehnice

Patru persoane si-au pierdut viata

Medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), care era insarcinata, pilotul, comandor Petre Corneliu Catuneanu (47 de ani) si copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel (42 de ani), si-au pierdut viata in urma accidentului aviatic produs in 15 decembrie in judetul Constanta.

Elicopterul SMURD care s-a prabusit in lacul Siutghiol transportase un pacient cu embolie pulmonara de la Tulcea la Spitalul Judetean din Constanta si se intorcea de la Aeroportul "Mihail Kogalniceanu", unde alimentase cu combustibil.

Operatiunile de cautare si salvare au durat aproximativ 12 ore. Accidentul a fost anuntat de un martor la numarul de urgenta 112, la ora 16.11, iar in jurul orei 16.30, primele echipaje ale ISU Dobrogea au inceput operatiunile de cautare pe lac. Interventia s-a incheiat oficial marti, la ora 4.10, cand a fost adusa la mal ultima victima.

Procurorii Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti au dispus inceperea urmaririi penale in acest caz pentru infractiunile de neluare si nerespectare a masurilor legale de securitate si sanatate in munca. De asemenea, in continuarea cercetarilor, procurorii militari au extins urmarirea penala pentru ucidere din culpa. Ulterior, ancheta a fost preluata de Sectia Parchetelor Militare din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorul general Tiberiu Nitu declara ca, deocamdata, nu a fost identificata cauza prabusirii elicopterului SMURD, precizand ca daca se va stabili ca decesul celor patru persoane "nu s-a datorat unei fapte umane", ci unei "imprejurari fortuite", nu va fi nimeni tras la raspundere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#elicopter SMURD prabusit drona, #filmare drona elicopter SMURD prabusit , #elicopter SMURD prabusit