Elicopter SMURD prabusit in lac: Cad primele capete

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 15:48
7455 citiri
Elicopter SMURD prabusit in lac: Cad primele capete
Foto: SMURD

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a dispus primele sanctiuni in urma prabusirii elicopterului SMURD, luni dupa-amiaza, in lacul Siutghiol din judetul Constanta. In accident au murit toate cele patru persoane aflate la bord.

Vicepremierul a dispus schimbarea din functie a sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Constanta, Viorel Jianu, si i-a propus premierului Victor Ponta demiterea prefectului de Constanta, Radu Volcinschi, au anuntat reprezentantii MAI, marti, intr-o conferinta de presa.

Elicopter SMURD prabusit in lac - Arafat, despre operatiunea de salvare: Nu exista mai repede de atat

Acestia au mai spus ca dosarul penal deschis de Parchetul Militar in acest caz a fost preluat de Sectia parchetelor militare din cadrul Parchetului General.

De asemenea, Ministerul de Interne a constituit o comisie de investigare, formata din 14 specialisti, care "are ca scop studierea si analizarea factorilor care au determinat producerae catastrofei aeriene, sub coordonarea procurorului militar".

Elicopter SMURD prabusit in lac - Agentia de Salvare pe Mare: Daca eram anuntati, ajungeam in 10 minute

Gabriel Oprea a asigurat familiile victimelor de tot sprijinul autoritatilor si a cerut sa fie permanent informat, "pentru veni in sustinerea anchetei".

Elicopterul SMURD s-a prabusit luni dupa-amiaza, in lacul Siutghiol din judetul Constanta, in timp ce se intorcea de la o interventie din Tulcea. In ciuda eforturilor de cautare si interventie, toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului au murit.

Elicopter SMURD prabusit in lac: Cine sunt cei patru oameni care au murit

In aparatul de zbor se aflau pilotul, copilotul, un medic si o asistenta, insa niciunul nu a supravietuit in urma accidentului. Autoritatile au fost acuzate ca nu au intervenit in timp util, pentru salvarea victimelor, insa acestea, inclusiv secretarul de stat in MAI Raed Arafat, au declarat ca nu se putea interveni mai bine de atat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#elicopter prabusit SMURD, #elicopter sef ISU Constanta demis, #prefect Constanta elicopter , #elicopter SMURD prabusit