Elicopter SMURD prabusit in lac: Cine sunt cei patru oameni care au murit

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 10:02
6330 citiri
Elicopter SMURD prabusit in lac: Cine sunt cei patru oameni care au murit
Foto: SMURD

Ministerul Afacerilor Interne a dezvaluit, marti dimineata, identitatea celor patru persoane care au murit in urma prabusirii elicopterului SMURD, in lacul Siutghiol din judetul Constanta.

Este vorba despre doi piloti din cadrul Inspectoratului General de Aviatie al MAI si doua cadre medicale de la SMURD Constanta, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Echipajul aflat in elicopter la momentul accidentului era alcatuit din pilot, copilot, medic si asistent SMURD.

Elicopter SMURD prabusit in lacul Siutghiol: Toti cei patru membri ai echipajului au murit

Pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Catuneanu (47 de ani, casatorit, un copil) era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de zece ani.

El a absolvit Scoala Militara in urma cu 23 de ani si avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135, modelul celui care s-a prabusit luni dupa-amiaza.

Copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel (42 ani, casatorit, un copil minor) avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe acest tip de elicopter.

Era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de sapte ani si absolvise cursurile Scolii Militare in urma cu 18 ani.

Medicul din cadrul SMURD Constanta, Vizireanu Laura, avea 39 de ani.

Asistenta medicala, Gabriela Camelia Harton, avea 38 de ani si lucra in cadrul SMURD din anul 2008.

Presa a relatat luni ca asistenta de la Spitalul Judetean Constanta aflase luni ca este insarcinata si il anuntase pe logodnicul sau. Familiile celor care si-au pierdut viata in misiune au fost anuntate de catre autoritati.

Oprea, condoleante familiilor

"Viceprim-ministru pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea isi exprima profundul regret pentru decesul celor patru colegi, care si-au dedicat viata salvarii altor vieti, si transmite condoleante familiilor si camarazilor acestora", se mai arata in documentul citat.

Elicopter SMURD prabusit in lacul Siutghiol: Romatsa, detalii despre zbor

In plus reprezentantii MAI detaliaza modul in care s-a produs accidentul. Acestia precizeaza ca, in momentul prabusirii, elicopterul se intorcea dintr-o misiune aeromedicala, dupa ce transportase un pacient la Spitalul Judetean Constanta.

"Accidentul a fost semnalat prin sistemul de urgenta 112 la ora 16.11, iar in jurul orei 16.30 primele echipaje ale ISU Dobrogea au inceput operatiunile de cautare pe lac. La ora 16.45, medicul Laura Vizireanu a fost gasita, resuscitata si transportata la Spitalul Judetean Constanta, unde insa a incetat din viata.

Elicopter SMURD prabusit in Siutghiol: Parchetul Militar a deschis dosar penal

Imediat dupa anuntarea accidentului, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus mobilizarea rapida a tuturor fortelor de interventie in astfel de situatii si s-a deplasat la fata locului, impreuna cu o echipa de procurori militari si criminalisti.

Interventia a fost in dinamica, fiind implicate in total peste 180 de forte, cautarile fiind ingreunate, potrivit scafandrilor, de temperatura scazuta a apei si cantitatea mare de mal de pe fundul lacului", potrivit comunicatului MAI.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#morti elicopter prabusit, #morti elicopter SMURD, #elicopter prabusit lac , #elicopter SMURD prabusit